Læringsverkstedet Heimdalenga

Velkommen til Heimdalenga barnehage

Barnehagen ligger midt i boligfeltet på Heimdalenga og barna som bor på feltet søker seg gjerne til vår barnehage. Her får de venner de kan leke med i nabolaget utenom barnehagetiden også. Men vi har også barn i vår barnehage som bor andre steder i kommunen. Vi ligger sentralt til på vei til og fra jobb og er derfor et godt alternativ for mange familier. Det betyr at vi har barn tilhørende skolekretser som Øreåsen, Ekholt, Vang og Halmstad. Barnehagen vår ble bygget i 2003 er tegnet til tomta og er funksjonell og fin. Bak huset har vi en stor naturlekeplass i skogen. Der har vi alt hva naturen kan by på, hinderløyper og en fin bålplass med gapahuk. Her koser vi oss, bruker kroppen i terrenget og lager mat på bålet. Barnehagen har tilgang til flotte turområder i nærmiljøet. Hver uke legger vi ut på korte eller lengre turer. Vi har også kort vei til kollektivtransport slik at vi har mulighet til å ta turen til byen.

Ønsker du å vite mer om hva vi har tilby er det bare og ta turen innom eller kontakte oss slik at vi kan avtale et møte.

Ta kontakt med Marthe Bernhoff-Jamt på telefon 97 00 72 28

Mandag — Fredag 06:45 — 17:00

Revebjelleveien 35,1529 Moss
Vis i kart

37071624
heimdalenga@laringsverkstedet.no

79 barn
4 avdelinger
21 ansatte

Pris: 3000,-
Pris for mat: 440,-

Fokusområde for Heimdalenga barnehage

For Heimdalenga barnehage har alltid arbeidet med relasjoner og kommunikasjon vært det viktigste. Vi har særlig vært opptatt av anerkjennende kommunikasjon i møte med hverandre, og ikke minst barna og...

For Heimdalenga barnehage har alltid arbeidet med relasjoner og kommunikasjon vært det viktigste. Vi har særlig vært opptatt av anerkjennende kommunikasjon i møte med hverandre, og ikke minst barna og deres foreldre. Det har vært vårt særpreg og det vil vi fortsatt sette høyt. Vi har alltid ment at gode relasjoner skaper trygghet for barn og at trygge barn lærer best. Med Læringsverkstedets pedagogiske konsept har vi verktøy, metoder og en struktur som vi ser styrker barns læring og utvikling. Med Læringsverkstedets varme visjon Vi får verdens viktigste verdier til å vokse er vi sikre på at forholdene ligger godt til rette for at vi kan hjelpe barna til å bli den beste utgaven av seg selv.

Leken preger barnehagehverdagen i Heimdalenga. Gjennom leken utvikler barn sosiale ferdigheter, empati og selvfølelse. De voksne har et ansvar for å legge til rette for et godt lekemiljø og verne om den gode leken. Leken en grunnstammen i det pedagogiske arbeidet og aktivitetene gjennom dagen.

De eldste barna i barnehagen har en egen gruppe som kaller seg for Edderkoppgruppa. Det å være eldst i barnehagen er noe alle barn ser fram til og hensikten med Edderkoppgruppa er å gi et spesielt tilbud til de som har sitt siste år i barnehagen. Vi ønsker å gi Edderkoppene utfordringer og aktiviteter som er med på å forberede dem til skolestart, slik at overgangen til skolen blir best mulig for hver enkelt av dem. De har også et eget prosjekt på slutten av året hvor de har ekstra fokus på et godt måltid, og er med og planlegger og driver Barnas Restaurant hvor foreldrene blir invitert.

Et Godt Måltid og Kropp, bevegelse, mat og helse er våre satsningsområder. Gjennom et godt måltid har vi fokus på kortreist, hjemmelaget og sunn mat, mattradisjoner, matkultur og matglede. Vi ønsker å jobbe med gode vaner med tanke på mat og måltidet. Det serveres 3 varmmåltider i uka og barna får frokost, mellommåltid og et frukt- og knekkebrødmåltid hver dag. Det er gøy å se den gleden barna viser rundt deltagelsen ved måltidene, og at de for hver gang tørr å smake litt mer. Gjennom et godt måltid ønsker vi å bygge vennskap, forebygge mobbing og diskriminering. Ved å ha Kropp, bevegelse, mat og helse som satsning vil vi å ha spesielt fokus på dette med bevegelsesglede. Vi ønsker å legge et godt grunnlag for god bevegelsesglede, og stimulere til fysisk aktivitet hos barna tidlig. Det å være i bevegelse er positivt for både den fysiske, men spesielt for den psykiske helsen vår.Avdelinger

Gresshoppa

25 barn

3 - 5 år

Humla

26 barn

3 - 5 år

Marihøna

14 barn

Meitemarken

14 barn

1 - 2 år

Dokumenter fra Heimdalenga barnehage

Dokumenter fra Læringsverkstedet