Hver dag jobber vi for at måltidet skal bli en arena for gode opplevelser, samtale, refleksjon, læring og felleskap. «Et godt måltid» er et pedagogisk måltid der barnet ditt blir tilbudt et allsidig kosthold med mange ulike smaksopplevelser. Barna deltar i forberedelsene, gjennomføringen og etterarbeidet. I samarbeid med Arne Brimi og Ryfylkekokken Frode Selvaag, har vi i Læringsverkstedet utarbeidet matkonseptet Et Godt Måltid, hvor vi har fokus på kortreist, hjemmelaget og sunn mat, mattradisjoner, matkultur og matglede.

Matkultur og læring

Mat er både en viktig kulturbærer og læringsplattform. Målet vårt er at barna ikke bare skal bli glad i mat, men også oppleve gleden ved å lage og spise den sammen med andre! Voksne er forbilder og idoler. Derfor er det en selvfølge i Læringsverkstedet, at vi voksne sitter ved bordet og spiser med barna. Det er også en helt selvfølgelig del av jobben vår å spise og smake på det vi blir servert, og å tenke pedagogisk, kreativt og fantasifullt rundt måltidene.

Barn lukter på en klase tomater
Barn spiser ute

Maten smaker best sammen!

Hver dag jobber vi for at måltidet skal bli en arena for gode opplevelser, samtaler, refleksjon, læring og fellesskap for alle barn og voksne i Læringsverkstedet. Vi skal rett og slett vise barna alle verdiene et godt måltid kan gi oss, og hvor mye fint vi lærer av å dele det med andre!

Norske, friske og kortreiste råvarer

Gjennom barna ønsker vi å være en kunnskapsformidler og inspirator når det gjelder bærekraftig mat og helsefremmende kosthold. Vi har fokus på økt bevissthet rundt friske råvarer, hvor de kommer fra, hvordan de dyrkes, og hvordan vi kan ta vare på næringsinnholdet og de enkle, gode smakene.

gulrøtter og kålrabi
Jente ser på gravet laks på fjøl

Laks på fjøl er en klassiker i Et godt måltid

Bruk ubehandla trefjøler, ca 60 cm lengde og 15 cm bredde. Legg dem i vann i minst to døgn slik at de er godt gjennomfukta. Spikre hele laksefileter på med stålspiker. Skinnsiden mot trefjøla. Skjær ruter i laksen og ha på krydder/ urter. Sett fjølene inntil steiner e.l. rundt bålet.


Finn din barnehage her