Heimdalenga

Nøkkelinfo

 • Mandag — Fredag

  06:45 — 17:00

 • 78 barn

 • Pris

  3135,-

  Pris for mat

  400,-

  Pris er per måned og per barn. Vi tilbyr søskenmoderasjon

Barnehagen ligger midt i boligfeltet på Heimdalenga og barna som bor på feltet søker seg gjerne til vår barnehage. Her får de venner de kan leke med i nabolaget utenom barnehagetiden også. MEN vi har også barn i vår barnehage som bor andre steder i kommunen. Vi ligger sentralt til på vei til og fra jobb og er derfor et godt alternativ for mange familier. Det betyr at vi har barn tilhørende skolekretser som Øreåsen, Ekholt, Vang og Halmstad. Vi har også noen barn som bor i nabokommunene. Barnehagen vår er tegnet til tomta og er funksjonell og fin. Den ble bygget i 2003 og delvis pusset opp innvendig i 2016. I august 2017 fikk vi en helt ny og variert utelekeplass foran huset med lekeapparater, sykkelsti og husker etc. Bak huset har vi en stor naturlekeplass i skogen. Der har vi alt hva naturen kan by på, hinderløyper og en fin bålplass med gapahuk. Her koser vi oss, bruker kroppen i terrenget og lager mat på bålet. Barnehagen har tilgang til flotte turområder i nærmiljøet. Hver uke legger vi ut på korte eller lengre turer. Turmål kan være område rundt Vansjø, Rygge bibliotek, Hadeland, grillhytta på Løvstad osv. Vi har også kort vei til kollektivtransport slik at vi har mulighet til å ta turen til byen. Ønsker du å vite mer om hva vi har tilby er det bare og ta turen innom eller kontakte oss slik at vi kan avtale et møte. Ta kontakt med Marthe Bernhoff-Jamt på telefon 97 00 72 28

Fokusområde for Heimdalenga

For Heimdalenga barnehage har alltid arbeidet med relasjoner og kommunikasjon vært det viktigste. Vi har særlig vært opptatt av anerkjennende kommunikasjon i møte med hverandre, og ikke minst barna og...

For Heimdalenga barnehage har alltid arbeidet med relasjoner og kommunikasjon vært det viktigste. Vi har særlig vært opptatt av anerkjennende kommunikasjon i møte med hverandre, og ikke minst barna og deres foreldre. Det har vært vårt særpreg og det vil vi fortsatt sette høyt. Vi har alltid ment at gode relasjoner skaper trygghet for barn og at trygge barn lærer best. Med Læringsverkstedets pedagogiske konsept har vi verktøy, metoder og en struktur som vi ser styrker barns læring og utvikling. Med Læringsverkstedets varme visjon Vi får verdens viktigste verdier til å vokse er vi sikre på at forholdene ligger godt til rette for at vi kan hjelpe barna til å bli den beste utgaven av seg selv.

Leken preger barnehagehverdagen i Heimdalenga. Gjennom leken utvikler barn sosiale ferdigheter, empati og selvfølelse. De voksne har et ansvar for å legge til rette for et godt lekemiljø og verne om den gode leken. Leken en grunnstammen i det pedagogiske arbeidet og aktivitetene gjennom dagen.

De eldste barna i barnehagen har en egen gruppe som kaller seg for Edderkoppgruppa. Det å være eldst i barnehagen er noe alle barn ser fram til og hensikten med Edderkoppgruppa er å gi et spesielt tilbud til de som har sitt siste år i barnehagen. Vi ønsker å gi Edderkoppene utfordringer og aktiviteter som er med på å forberede dem til skolestart, slik at overgangen til skolen blir best mulig for hver enkelt av dem. De har også et eget prosjekt på slutten av året hvor de har ekstra fokus på et godt måltid, og er med og planlegger og driver Barnas Restaurant hvor foreldrene blir invitert.

I år har vi Språk og Et Godt Måltid som satsningsområdet. Gjennom et godt måltid har vi fokus på kortreist, hjemmelaget og sunn mat, mattradisjoner, matkultur og matglede. Vi ønsker å jobbe med gode vaner med tanke på mat og måltidet. Det serveres 3 varmmåltider i uka og barna får frokost, mellommåltid og et frukt- og knekkebrødmåltid hver dag. Det er gøy å se den gleden barna viser rundt deltagelsen ved måltidene, og at de for hver gang tørr å smake litt mer. Gjennom et godt måltid ønsker vi å bygge vennskap, forebygge mobbing og diskriminering. Språk er en av de viktigste nøklene til lek og læring, og inngår som en naturlig del av alt av barnehagens arbeid og hverdagsaktiviteter. Språkstimulering er noe av det viktigste vi kan gjøre med barna. Forskning viser at systematisk språkstimulering i barnehagen kan bety en avgjørende forskjell i barns liv og barna må «bades» i ord. Vi ønsker å få enda mer kunnskap om språk og barns språkutvikling. Så dette barnehageåret skal vi bruke språkløyper. Det er kompetanseutviklingspakker personalet skal bruke i sitt utviklingsarbeid.

Avdelinger

Gresshoppa

24 barn

2 - 6 år

Humla

26 barn

2 - 6 år

Marihøna

14 barn

1 - 2 år

Meitemarken

14 barn

Dokumenter fra Heimdalenga

Dokumenter fra Læringsverkstedet