
Velkommen til Bjørndalen barnehage
Barnehagen åpnet høsten 2011 og ligger i et hyggelig nærmiljø i umiddelbar nærhet til Vakås togstasjon. Et av de første ordene våre små barn lærer er "tog" og det er ikke så rart da vi både ser og hører togene rulle forbi på togskinnene når vi er på uteområdet vårt. Veldig spennende for de minste og også til stor inspirasjon for barnas lek.
Vi har flere barneskoler i vårt nærmiljø og disse er Hofstad, Hvalstad og Jansløkka. Vi er så heldige at vi har Asker museum og idylliske Leikarvollen i gangavstand til barnehagen. Det er også gangavstand til svømmehallen og idrettsanleggene på Holmen. Vi har et stort uteområde og vi bruker våre nærområder flittig når vi skal på tur.
Vi jobber med Rammeplanens fagområder gjennom lek, tilrettelagte aktiviteter og gjennom prosjketer. Barns medvirkning står sentralt hos oss. Vi jobber med å skape en atmosfære der alle blir inkludert og har omsorg for hverandre. Vi ønsker et varmere, mer inkluderende og bærekraftig samfunn. I tillegg til våre 5 avdelinger har vi ulike verkstedrom hvor barna får leke og være kreative innenfor ulike fagområder. Vi har også et motorikkrom og et sparom med stort badekar vi bruker til bading og vannlek. Hvert verksted er velutstyrt og består av flere stasjoner slik at barna skal få utfolde seg innen fagområdene fra en mengde ulike vinkler. Det er gøy å leke hinderløype på motorikkrommet, leke cafe` på matterommet og mye, mye mer.
Hver dag leker barna ute sammen med engasjerte og aktive voksne. Barna opplever hver måned ulike happeninger som karneval, vinteraktivitetsdag, høstfest m.m.
Barna får servert lunsj i barnehagen 4 dager i uken og ettermiddgsmat med frukt hver dag. På onsdager har barna med matpakker på tur.
Mandag — Fredag 07:00 — 17:00
Bjørndalsveien 9,1395 Hvalstad
Vis i kart
41536165
bjorndalen@
82 barnehageplasser
5 avdelinger
Pris: 2000,-
Pris for mat: 600,-
Styrer
Therese Holter
Åpen dag onsdag 5.februar 2025
Hei.
Alle som ønsker å se på vår barnehage før hovedopptaket er velkomne innom på åpen dag onsdag 5.februar mellom kl.10.00 og 14.00 Gleder oss til å hilse på dere.
Mvh
Personalet
Fokusområde for Bjørndalen barnehage
Livsmestring og helse Barnehagen vil i de neste to årene ha livsmestring og helse som satsningsområde. "Barnehagen skal ha en helsefremmende og forebyggende funksjon og bidra til å utjevne sosiale...
Livsmestring og helse
Barnehagen vil i de neste to årene ha livsmestring og helse som satsningsområde. "Barnehagen skal ha en helsefremmende og forebyggende funksjon og bidra til å utjevne sosiale forskjeller. Barnas fysiske og psykiske helse skal fremmes i barnehagen. Barnehagen skal bidra til barnas trivsel, livsglede, mestring og følelse av egenverd og forebygge krenkelser og mobbing" (Rammeplan, 2017, s.11).
Livsmestring for små barn handler først og fremst om å gi dem gode hverdagsopplevelser her og nå, og på den måten også gi dem et godt grunnlag for å takle livets opp og nedturer. Livsmestring er nært knyttet til både psykisk og fysisk helse. Vi ønsker å bidra til å forme «robuste» og selvstendige barn med god psykisk og fysisk helse. Vi må starte i barnehagen for å skape gode vaner og legge grunnlaget for barna i samarbeid med barnas hjem.
Psykisk hese omhandler trivsel og det å fungere bra i hverdagen, samt å kunne takle vanlige utfordringer uten å bli syk. For små barn er gode voksen- barn relasjoner nært knyttet til deres psykiske helse.
Barnehagen skal bidra til barns fysiske helse blant annet gjennom fysisk aktivitet, sunt kosthold og gode måltider, samt fokus på ro, hvile og søvn. Samspillet med omsorgspersonene skal også støtte barnets nysgjerrighet og utforskning. I dette ligger også at små barn skal få støtte til å håndtere de utfordringene som oppstår i hverdagen slik at de kan håndtere og overkomme disse. Det vil bidra til mestringskompetanse og robusthet hos barn.
Lek er en viktig del av arbeidet for å nå målet med å skape trygge, selvstendige og robuste barn. Lek er grunnlaget for barnets sosiale og emosjonelle utvikling. Det er her de får øvd seg og de voksne omsorgspersonene til barna må veilede og støtte dem i leken.
Gjennom temarettet arbeid jobber vi med kropp og følelser. Vi retter fokus mot egne følelser og egne tanker om hva som er greit eller ikke, samt hva som er greit og ikke ovenfor vennene våre. Barna får være aktive deltagere som er med på å forme fremgangen i temaene. Vi ønsker at alle i vår barnehage skal ha gode forutsetninger til å kunne uttrykke hva de føler, tenker og opplever.
Barna skal bli kjent med bevegelser som kroppen kan gjøre til sanger og gjennom lek. Barna skal bli kjent med sine egne grenser og andres grenser for hva som gjør godt og er gøy eller gjør vondt og er dumt.
Ute og i naturen får vi gitt kroppen nye utfordringer enn det som erfares inne. Vi liker å samles om og rundt en opplevelse som vi prater om rundt bålet eller mens vi går på tur. Vi vil også dele historier om opplevelser til måltider inne og ute. Det å samles i ring er en fin mulighet til å bryte opp dagen, for å lande og se hverandre, samtidig få en følelse av å være en del av noe større.
Tiltak for å oppnå våre mål er:
• Systematisk bruk av Hjerteprogrammet i arbeidet med sosial kompetanse.
• Lære å sette ord på ulike følelser og hvordan de kjennes ut i kroppen.
• Dele barnegruppen i mindre grupper, for å se hvert enkelt barn og dets behov og forutsetninger.
• Skape felles opplevelser og erfaringer som beriker leken.
• Legge til rette for varierte dager med tid til avspenning og rolige aktiviteter.
• Tilstedeværende voksne som er i forkant.
• Legge til rette for variert lek, og utfordre barna med nye aktiviteter tilpasset deres nivå og forutsetninger.
• Nært samarbeid mellom barnehagen og foreldre/foresatte.
I tillegg til å følge opp eget barns trivsel og velvære, har det stor betydning at foreldre også bryr seg om andres barn og inkluderer dem i egen hverdag. Det kan gjøres ved å hilse på de andre barna i barnehagen, slå av en prat og invitere med andres barn hjem. Foreldrene kan også bidra til å fremme et godt miljø i barnehagen ved å snakke positivt om barnehagen, personalet, de andre barna og deres familier utenom barnehagetiden.
«Gjennom den daglige og nære kontakten med barna er barnehagen i en sentral posisjon til å kunne observere og motta informasjon om barnas omsorgs- og livssituasjon. Personalet skal ha et bevisst forhold til at barn kan være utsatt for omsorgssvikt, vold og seksuelle overgrep, og vite hvordan dette kan forebygges og oppdages.» (Rammeplanen, 2017)
Avdelinger
Blå
15 barn
1 - 3 år
Grønn
17 barn
3 - 6 år
Gul
15 barn
1 - 3 år
Orange
18 barn
3 - 6 år
Lilla
17 barn
5 - 6 år