Læringsverkstedet Piningen

Velkommen til Piningen barnehage

Læringsverkstedet Piningen ligger i Vennesla kommune i Vest Agder. Vi ligger rett utenfor sentrum med skogen like utenfor avdelingene våre. Piningen er en stor barnehage som ble bygget i 2011. Barnehagen ble først startet på Kvarstein i 2001 og het den gang "Trollstua". Barnehagen ble kjøpt opp av Læringsverkstedet AS og ble til Læringsverkstedet Vennesla, og flyttet lokasjon til Piningen. I 2023 ønsket vi å bytte navn til Læringsverkstedet Piningen for å knytte barnehagen vår enda mer til stedsnavnet. Lokal historie og historiefordmidling er viktig i barnehagen vår.

Vi har en trolsk skog som nærmeste nabo med mange fine aktivitet- og turmuligheter, i tillegg til egen gapahuk med en fin tumleplass til lek for barna. Huset vårt rommer to småbarnsavdelinger (0-3 år), og to avdelinger for de større barna (3-6 år). Barnehagen har et stabilt, engasjert og faglig dyktig personal som ser enkeltbarnet og jobber for at barn og foreldre skal føle seg trygge og ivaretatt.

Selvet bygget er stort og romslig med mye naturlig lys. Vi jobber aktivt med lek hos oss, og har egne lekesoner hvor det skapes mye lek, læring og mestring. Vi har stort fokus på en lekende hverdag preget av gode relasjoner, nysgjerrighet og lekne voksne.

Vi er en fullkost barnehage, med fokus på gode og sunne måltider. Vi lager all mat fra bunnen av og baker ferske brød hver dag. Vi samarbeider også med Reinhartsen på fiskebrygga og får fersk fisk hver uke.

I Piningen barnehage skal alle barn oppleve en trygg og god barnehagehverdag og engasjerte voksne som er med på å skape undring, fantasi og spenning hos barna 💚

Ta gjerne kontakt på telefon 41686732 (styrer Ingrid M. Fjellestad) for ytterligere opplysninger, eller kom innom for å ta en prat med oss.

ℹ️ FRA 01. AUGUST 2024 ENDRER VI ÅPNINGSTIDENE VÅRE FRA 06.30-17.00 TIL 06.45-16.30

Mandag — Fredag 06:30 — 17:00

Ålefjærvegen 501,4708 Vennesla
Vis i kart

41686732
piningen@laringsverkstedet.no

52 barn
4 avdelinger
13 ansatte

Pris: 3000,-
Pris for mat: 450,-

Følg oss på Instagram

Fokusområde for Piningen barnehage

Piningen barnehage er en fullkostbarnehage. Hos oss trenger dere ikke å ta med niste, barna får servert alle måltider i barnehagen. Et av våre satsningsområder er "et godt måltid", hvor...

Piningen barnehage er en fullkostbarnehage. Hos oss trenger dere ikke å ta med niste, barna får servert alle måltider i barnehagen.

Et av våre satsningsområder er "et godt måltid", hvor vi har fokus på sunn og tradisjonsrik mat. Måltidene i barnehagen er en vesentlig del av barnehagehverdagen og utgjør en betydelig del av barns totale kosthold.

Vi mener måltidet er en viktig arena for sosial og kulturell læring. Måltider er med på å gi barna gode muligheter til å utvikle kommunikasjons-, kognitive, sosiale og følelsesmessige ferdigheter. Rundt bordet kommer de spontane og fine samtalene hvor vi kan snakke om alt fra hva vi gjorde for fem minutt siden til hvordan vi egentlig kommer oss til verdensrommet 💭

Gjennom tidlig erfaring med varierte matretter håper vi å forme barnas matpreferanser. Vi tilbyr mange ulike matretter hos oss, som for eksempel vegetargryte, fiskekakesalat, hjemmelaget gulrotsuppe, plukkfisk, hjemmelaget fiskegrateng, asiatisk torskeform og mye annet godt. De voksne i barnehagen spiser sammen med barna for å gå foran som et godt eksempel.

Vi er heldige og får fersk fisk fra Reinhartsen brygge hver uke 💚Avdelinger

Sjarmtrollane

14 barn

4 - 5 år

Minitrollane

12 barn

1 - 2 år

Lykketrollane

13 barn

3 - 4 år

Småtrollane

13 barn

2 - 3 år

Dokumenter fra Piningen barnehage

Dokumenter fra Læringsverkstedet