Ervika

Nøkkelinfo

 • Mandag — Fredag

  06:40 — 16:15

 • 66 barn

 • Pris

  3135,-

  Pris for mat

  400,-

  Pris er per måned og per barn. Vi tilbyr søskenmoderasjon

Læringsverkstedet Ervika er en 3 avdelings barnehage i Ørland kommune i Trøndelag. Læringsverkstedet Ervika er en friluftsbarnehage og har flere grupper barn ute på tur hver dag hele året gjennom. Barnehagen ligger strategisk plassert midt mellom Ørland og Bjugn. Inne i barnehagen har vi lagd oss verkstedrom med Hjerterud, Rime Rolf, Telle Tariq og Fargepaletta. Disse rommene brukes på de ulike fagdagene, men også for å dele barna i mindre grupper. Lekesonene våre inspirerer og fremme alle typer lek og aktivitet. Dette gir oss mye god og variert aktivitet sammen med barna i små eller større grupper. Barnehagen ligger i umiddelbar nærhet til den ene turplassen vår Risarhaugen, som vi bruker mye. Her er det en gapahuk og bålplass. Vi er opptatt av å gi barna varierte og positive naturopplevelser. I tillegg til Risarhaugen har vi Kongletoppen og Paradis, som har telt med ovn og bålplass. Les mer under fokusområde. Vi har et stort uteområde som ble oppgradert høsten 2017, som innbyr til mye god lek.

Fokusområde for Ervika

Vi er en narturbarnehage, ønsker å gi barna en mulighet til å bli glad i og lære om naturen, og bruke kroppen aktivt gjennom dagen. Naturen er også en læringsarena...

Vi er en narturbarnehage, ønsker å gi barna en mulighet til å bli glad i og lære om naturen, og bruke kroppen aktivt gjennom dagen. Naturen er også en læringsarena og gjennom erfaring og kunnskap om natur og mijlø ønsker vi at barna blir glad i naturen og etterhvert utvikler et ønske om å ta vare på en bærekraftig utvikling. Vi ønsker å bruke naturen aktivt for å stimulere alle sanser, bli kjent med naturens muligheter, skape gode naturopplevelser og lære å bruke og respektere naturen. Barnehagen har tre godt opparbeide turområder, der to ligger nært barnehagen. Risarhaugen ligger rett utenom gjerde og haren grillhytte, gapahuk og barnehagen har satt opp en flott gamme som vi skal bruke aktivt både til å formidle den samiske kulturarven og lage mat i den. I Risarhaugen er det gode leke og læringsmuligheter. Kongletoppen ligger litt lengre unna, men har telt og bålpanne. Her har vi bygd små hus som innbyr til både matlaging, klatring og kan til og med være et sjørøverskip. Det siste turomårdet vårt heter Paradis, det er det turomårdet som ligger lengst unna. Her har vi også telt og bålpanne, det er som å komme til Paradis. Det er et turområde som gir utrolig mye god og kreativ lek. I tillegg er barnehagen så heldig å ha to minibusser som gir oss muligheten og friheten til å komme oss lengre på tur. Vi kommer oss til kjente plasser som ligger i kommunen vår, og kan gi barna et større innblikk i deres nærmiljø og hva som finnes av turplasser.

Avdelinger

Hauken

31 barn

3 - 5 år

Hauken grønn

14 barn

5 - 6 år

Sporven

21 barn

1 - 3 år

Dokumenter fra Ervika

Dokumenter fra Læringsverkstedet