Overnattingstur for Rampestreken

Overnattingstur for Rampestreken

Publisert: 26/06/2019
blog_post

Så, endelig var dagen her, årets store opplevelse, den som det snakkes om allerede fra oppstarten i august. Årets overnattingstur til Gjælentunet, en turistforeningshytte, med skolestartere i Læringsverkstedet Notveien barnehage.

Tekst:
Veronica Johansen
Pedagogisk leder i Læringsverkstedet Naturbarnehage Notveien

 

Det er det siste året i barnehagen, og 21 spente barn møttes i august med kriblende sommerfugler i magen for nå var de i førskolegruppa eller Rampestreken som denne gruppa blir kalt.

Nå var det tid for årets overnattingstur, og noen barn gruet seg og noen barn grugledet seg. Noen har aldri sovet borte fra mamma og pappa, så det er mange tanker og følelser hos foreldrene også.

De fikk med seg brev hjem der de kunne snakke med mamma og pappa om hvem de ville dele rom med, både når det gjaldt voksne eller barn, og om noen trengte det lille ekstra.

Med 21 barn er det 21 forskjellige rutiner og behov som vi i barnehagen må følge. Hver familie skrev litt om kvelds/natt-behovene til sitt barn. De skrev også ned hva barnet selv sa om turen. I barnehagen så vi på tidligere bilder fra turen i fjor, dette for å gi et lite innblikk om hva vi skulle gjøre og om hvordan det så ut på stedet vi kom til.

Barna hadde pakket hver sin sekk med sovepose, skiftetøy, kosebamse og tannbørste. Det å bære sin sekk og gå på en slik tur sammen med vennene sine er stort. «Æ skal ikke ring ho mamma og han pappa i kveld» kom det så kjapt fra ei av jentene. Foreldrene hadde fått beskjed at de kan ringe på kvelden for å si god natt, men at det av erfaring ikke er alle barna som ønsker dette.

Vi hadde en tur med mange gode opplevelser, lek og fine lekerelasjoner. Vi hadde skattejakt, masse humor, undring, spenning og en god porsjon fantasi.

Vi fant krabber og fine skjell i fjæra, noen var ekte vikinger og badet i havet, og vi fant småkryp i tangen. Vi klatret i trær, lagde seljefløyte, lekte gjemsel og turnet og danset på tunet.

Da kvelden kom, var barna overivrige etter å få pusset tennene og komme seg i soveposen. Etter eventyrstunden i stua med kosebamsene sine, kunne alle barna finne sine senger. Det var mye fnising og prating på alle rom, noen tok de siste telefonene hjem og sa god natt. Ingen ville hjem enda. De voksne var rundt og sang nattasanger og ga nattaklemmer. En etter en sovnet barna, noen kjente på hjemlengsel og noen trengte en ekstra telefonsamtale hjem. Men tilslutt sov alle sammen, og spente foreldre fikk bilder av sine sovende gullunger som kanskje sov borte for første gang.

Dagen etter våknet barna og strålte av mestringsfølelse over å ha klart å sove borte. Det var stor stas å komme tilbake til barnehagen for å bli hentet av foreldrene sine.

Det er mange historier som skal fortelles, mange opplevelser som skal deles og det er en blomstring av stolthet over å ha vært på overnattingstur med vennene sine i barnehagen.