Læringsverkstedet Osa Gårdsbarnehage

Velkommen til Osa Gårdsbarnehage

Velkommen til Osa Gårdsbarnehage.

Læringsverkstedet Osa Gårdsbarnehage er en Solkollen-barnehage og ligger sentralt til på Skjæveland i Sandnes kommune. Læringsverkstedet Solkollen barnehager er forankret i kristen tro og tradisjon og drives i samsvar med barnehageloven §1a. Verdigrunnlaget formidles bla. gjennom sanger, bøker og markeringer av kristne høytider. Barnehagen har et unikt uteområde med skog og mark, kjøkkenhage og drivhus, og dyrene våre har utegårder tilknyttet uteområdet vårt. Barna deltar daglig i fjøsstellet, og vi er sammen med dyrene så ofte vi kan. Dyrene er privateide av Marit og Rolf som eier gården, og som bor på området. Uteområdet er derfor ikke tilgjengelig for besøk utenom barnehagens åpningstider. Alle nye barn vil få invitasjon til besøksdag før de begynner hos oss. Barnehagen ligger i et rolig område, utenfor trafikkstøyen, like ved rundkjøringen til godsterminalen på Ganddal. Vi tilbringer mye tid ute. Vi har 2 grupper med småbarn som går i 1.etasje, og 2 grupper store barn i 2.etasje. Vi har flere rom i begge etasjer tilrettelagt for ulik aktivitet. Vi lager lunsjmåltidet i barnehagen. Til frokost og mellomat har barna med matboks. Barna er delaktige i matlagingen både inne og ute, på bålpanne eller i steinovnen vår. Vi serverer også frukt til mellematen. Vi har et nært samarbeid med Ganddal bydel og skolene her, og også Gand kirke. Personalet i barnehagen består av en fantastisk gjeng med ulik bakgrunn og erfaring, og vi trives veldig godt sammen.

Velkommen til oss :-)

Mandag — Fredag 07:00 — 16:30

Skjævelandveien 20,4322 Sandnes
Vis i kart

90668040
osa@laringsverkstedet.no

72 barn
4 avdelinger
18 ansatte

Pris: 3000,-
Pris for mat: 300,-

Fokusområde for Osa Gårdsbarnehage

Osa Gårdsbarnehage har ekstra fokus på dyr og natur, med stikkordene glede, undring og god tid. Vi tilbringer mye tid ute, og har snekkerbod, hagestue, solstue, lekekjøkken og gapahuk som...

Osa Gårdsbarnehage har ekstra fokus på dyr og natur, med stikkordene glede, undring og god tid. Vi tilbringer mye tid ute, og har snekkerbod, hagestue, solstue, lekekjøkken og gapahuk som vi kan være i når vi er ute. Barna er med på å så grønnsaker og blomster i kjøkkenhagen, og høster senere av dette. I Osa skal det være godt å være seg! Dette mener vi danner beste grunnlaget for trivsel, læring, mestring og livsglede. Det er viktig for oss at barna lærer å ta vare på naturen, og får erfaringer med samspill med dyrene. Vi voksne skal alltid være større, sterkere, klokere og gode. Gjennom dette bygger vi barna til å gjenkjenne følelser hos seg selv og hos andre, og gir barna erfaringer med vennskap og relasjoner som igjen gir dem gode redskaper til å takle utfordringer i livet i dag, og i fremtiden. Dette mener vi er hjertekultur i praksis.

Avdelinger

Marihøne

15 barn

Maur

21 barn

3 - 6 år

Skrukketroll

21 barn

3 - 6 år

Tusenbein

15 barn

Dokumenter fra Osa Gårdsbarnehage

Dokumenter fra Læringsverkstedet