Tips til god mat på tur!
Publisert: 10/04/2019
news
Mat smaker utrolig godt når man er på tur, og ikke minst syns barna i våre Læringsverkstedet barnehager det er både moro, spennende og lærerikt å lage maten på tur.
Hva med pinnebrød eller rett og slett et nybakt brød på tur?
Oppskriften på pinnebrød/brød:
- 8 dl mel. Velg selv hvor grovt du ønsker brødet.
- 1 ts salt
- 2 ss bakepulver
- 10 ss olje
- 3 dl vann
- 3 ss oregano eller annet krydder. Det blir veldig spennende smak med malt anis, men da trenger man ikke så mye.
Blandes sammen og tas med på tur :-)
Lefsepizza
Bruk lomper eller lefser som pizzabunn, og ta på det du ønsker av tilbehør før du steker de.
Ikke bruk for sterk varme, da vil den brenne seg.
Grønnsakswok
Det er enkelt å lage grønnsakswoken på tur, og om du ønsker kan grønnsakene deles opp og gjøres klare før man legger ut på tur.
Omelett/eggerøre
Omelett eller eggerøre kan være perfekt turmat. Enten om du lager det på tur, eller om du har med deg ferdig omelett eller eggerøre.
Om du ønsker mer tilbehør er det nydelig med spekeskinke og potetsalat til.
Vafler fylt med ost og skinke
Lag vaffelrøre til grove vafler. Stek de som vanlig, men legg litt ost og skinke/kalkunskinke før du lukker vaffeljernet.
Tips! Om du er redd for at osten skal brenne seg fast, kan du tømme litt vaffelrøre over før du lukker.
Dessert
En god og næringsrik dessert kan bli til av epler, rosiner, havregryn og kanel. Stekes over middels varme.
Vi ønsker deg en riktig GOD TUR!