Skrevet 12. apr. 2024 av Kari Kragset

Barnehageplass utenom hovedopptaket

Fikk du ikke søkt barnehageplass under hovedopptaket? Det er ikke for sent! Det er fortsatt mulig å søke barnehageplass til ditt barn. Her er en enkel guide til hvordan du går frem for å søke utenom hovedopptaket.

Kontakt barnehagene:
Ta kontakt med de barnehagene som er aktuelle for deg og sjekk om de har ledig kapasitet.

Søk på samme måte som til hovedopptaket:
Du legger inn søknad på samme måte som til hovedopptaket. Dette gjøres vanligvis elektronisk gjennom kommunens nettside. Søknaden gjelder for inneværende år, og den gjelder til du får tilbud om barnehageplass eller til du sletter søknaden.

Tildeling av barnehageplass:
Dersom det er ledige barnehageplasser utenom hovedopptaket, kan barn som står på søkerlisten bli tilbudt plass. Det er imidlertid viktig å være klar over at det ikke alltid er garantert at du får oppstart når du ønsker det.

Venteliste:
Hvis du står på venteliste, kan det hende at barnehagen tar kontakt med deg dersom det blir ledig plass. I tilfelle det ikke er tilgjengelige plasser, kan du også sjekke andre barnehager i nærområdet. Det kan være lurt å besøke barnehagen og vurdere om den møter dine behov og forventninger.

Viktigheten av tidlig kontakt:
Når det gjelder opptak utenom hovedopptaket, er det viktig å være tidlig ute. Noen ganger kan det være mulig med plass umiddelbart, men det er ikke alltid tilfelle. Vi anbefaler derfor alle som søker utenom hovedopptaket å ta kontakt med barnehagen i god tid for å øke sjansene for å sikre en plass til ønsket tid.

Avsluttende Tips
For dem som ønsker å søke barnehageplass i en av våre barnehager, kan du søke etter plass i ditt område her. Når du har valgt din barnehage, kan du trykke «Søk plass» og komme direkte til søknadssiden hos kommunen.

Du finner også flere tips for valg av barnehageplass på våre sider: