Skrevet 27. sep. 2019 av Jonas Skirbekk

Kulturindikator nr 2: Vi er genuint interessert i deg!

Historien om «Giro giro tondo»- en italiensk vuggesang.

“Giro giro tondo” er en veldig populær italiensk barnesang, og i Læringsverkstedet Blindheim barnehage gjorde de ansatte noe helt spesielt for lille Lilian og foreldrene.

«Både jeg og pappaen til Lilian har vokst opp med denne sangen, og det viste seg at Lilian likte «Giro giro tondo» veldig godt og ba alltid bestemora i Italia om å synge den for henne. Det var den sangen hun følte seg trygg på, hjalp henne til å sovne, den var gøy å synge i lag med andre barn og hun kunne finne ro hvis hun var litt lei seg», sier mammaen til Lilian.

Første dagene i barnehagen var det selvfølgelig litt vanskelig for Lilian å være uten mammaen og pappaen sin. Da var det om å gjøre og finne på noe som kunne få Lilian til å forstå at hun var i trygge hender selv om mammaen og pappaen ikke var der.

«Jeg ble spurt om det var noen ord eller sanger som hun var godt kjent med og som kunne hjelpe Lilian med å føle seg trygg blant alle i barnehagen. Vi tok med et ark hvor jeg skrev ned teksten på sangen, sang den for Kristine og hun lærte den med en gang», forteller hun gledelig.

«Da jeg hentet Lilian, ble jeg fortalt at sangen ble veldig populær, og det var flere barn som likte den. Lilian ble så glad da hun skjønte at alle kunne sangen hennes», forteller mammaen.

«Å få vite at dette fungerer, letter mye på mammahjertet mitt. Det å vite at alle gjør sitt beste for at barn skal føle seg trygge og verdifulle for det de er, er en stor gave i hverdagen vår. Plutselig kunne en italiensk sang bety for Lilian at hun følte seg “hjemme” og ble forstått.

Jeg tar absolutt ikke dette som en selvfølge og er derfor hver dag så takknemlig for det barnehagen har gjort og gjør for Lilian», sier mammaen glad og fornøyd.

«“Giro giro tondo” handler om barn som holder seg i hendene og går rundt jorden, men plutselig faller jorda og alle barna “detter ned” på gulvet.»