Ressurser og aktiviteter

Kreative, morsomme og lærerike aktiviteter med barna!

Trenger du tips til hva du kan gjøre hjemme sammen med barna? Her har vi samlet en del kreative, morsomme aktiviteter for store og små som skal skape glede, latter og læring.

Lykke til!

Skiglede for de små barna.

Ski er en morsom og lekbetont aktivitet for både små og store. Med aktive voksne kan de være rollemodeller og begeistringssmittere slik at barna kan oppleve og bevare en indre glede av skiaktivitet. Se noen gode tips og videoer.

Skiglede for de små barna

Påskeinspirert Lotto/Memo som passer bra for barn i alderen 4-6 år. Skriv ut dokumentet og klipp ut kortene til brettet på side 2.


Trykk her for å laste ned

Påskeinspirert Lotto/Memo som passer bra for barn i alderen 2-4 år. Skriv ut dokumentet og klipp ut kortene til brettet på side 2.


Trykk her for å laste ned

Nå er det ekstra hyggelig å samle familien til påskeaktiviteter. Barna, i ulike aldre, kan bruke kreative sanser inne eller oppleve bevegelsesglede ute sammen med de voksne.


Trykk her for å lese mer

Verdens aktivitetsdag er 10. mai, og det internasjonale navnet er «Move for Health». Norge er ett av mange land som markerer denne dagen, og her er et hefte med mange aktiviteter som skaper lek, moro og bevegelsesglede hos små og store.


Trykk her for å laste ned

Morro terningsspill - Kast terningen og dramatiser dyret! Passer for barn i alle aldre.


Trykk her for å laste ned

Finn 5 feil - fin aktivitet som passer for de eldre barna! Ros gjerne med en liten premie?


Trykk her for å laste ned

Aktivitetsbingo! Gjennomfør de ulike aktivitetene på kortet og få bingo. En fin og morsom måte å aktivisere barna på - gjør det morsomt å gå ut med søpla, eller kanskje dere skal prøve å spise lørdagsfrokosten under bordet? Lag gjerne deres egne aktiviteter, her er det kun fantasien som setter grenser.


Trykk her for å laste ned

Det er får ting som er så hyggelig som en liten lesestund sammen. For de aller minste handler det å lese sammen, om nærhet og kommunikasjon. De fryder seg over å dele, peke og få den voksne til å bekrefte. Ikke minst er gleden ekstra stor om de voksne leser sammen boken om og om igjen.


Trykk her for å laste ned Lesebingo

En liten tur ut, hvis man har mulighet til det, gjør alltid godt! Ute har man litt bedre plass til utfoldelse og og har mulighet til andre aktiviteter enn det man har inne. Ute-Mons har akkurat laget et nytt bingospill man kan ta med seg ut og håper mange har lyst til å prøve det ut.


Trykk her for å laste ned

Det er fint med avbrekk og komme seg ut i frisk luft med barna. Vi har samlet sammen mange gode tips til fine, lærerike og morsomme uteaktiviteter med barna. Håper dette skaper mange fine stunder for dere utendørs!


Trykk her for å gå til artikkelen

Stort sett alle små barn elsker å leke med mobil eller nettbrett, og det er flere apper og linker som er både pedagogiske og barnevennlige for de små. Her er flere tips og råd med digitalt, godt innhold som kan være fint for dere i disse koronatider.


Trykk her for å lese mer

Vi har samlet sammen en mengde aktiviteter man kan gjøre hjemme med barna. La kreative og oppfinnsomme aktiviteter skape glede og latter for store og små.


Trykk her for å gå til aktivitetene