«Er dere klar for Barnas maraton 2019?»

«Er dere klar for Barnas maraton 2019?»

Publisert: 12/09/2019
pressrelease

Ønsker du og barnet ditt å delta på en opplevelsesrik dag med masse av bevegelsesglede og aktivitet, så meld deg på Barnas maraton. Lørdag 21. september er det klart for Barnas maraton med Læringsverkstedet Idrettsbarnehager som medarrangør, et arrangement i regi av Oslo maraton som vil foregå på Kontraskjæret ved Rådhuset i hovedstaden kl. 10 – 15.

Det er 12.året på rad at Læringsverkstedet Idrettsbarnehagene er medarrangør, og har ansvaret for hinderløype og diverse småaktiviteter samt gjennomføring av Barnas maraton på Kontraskjæret ved Akershus festning i tidsrommet kl.10.00 – 15.00.

Løpet er inndelt i aldersbestemte grupper. Starttid for løpet er:

(Med forbehold om endringer.)

  • 10 – 12 år (1000 m): kl.12:00
  • 5 – 6 år (500 m): kl.12:15
  • 7 – 9 år (500 m): kl.12:30
  • Familiepulje (500 m): kl.12:45 (Her kan foreldre løpe sammen med barna, på de andre gruppene må barna løpe uten foreldre)
  • 0 – 4 år Minimaraton (100 m) Her kan man løpe når man vil mellom kl.13:00 og 15:00. De andre aldersgruppene kan også prøve seg på 100 meter distansen i dette tidsrom.

I tillegg vil det være masse aktiviteter som barna kan delta i.

Hinderløype, friidrettsaktiviteter, airtrack, glitterstasjon fra Eco glitter lovers, ansiktsmaling, kaste på blink og «silent disco». 

Morten Hejlskover, idrettspedagog i Læringsverkstedet Lysaker Idrettsbarnehage, er primus motor for at idrettsbarnehagene er med og arrangerer Barnas maraton. Han gleder seg til arrangementet.

«I Læringsverkstedet idrettsbarnehager ønsker vi å ha ekstra fokus på bevegelsesglede og aktive voksne hvor barn kan oppleve gleden ved fysisk aktivitet og løpe sammen med aktive og positive voksne. All forskning viser at barn har det bra når de beveger seg sammen, og vi er stolte av å bidra til en dag som legger til rette for nettopp dette», sier Hejlskov.

Påmeldingen forgår på Oslo maraton sin hjemmeside, og i tillegg til mer informasjon om barneløpet: https://oslomaraton.no/arrangement/distanser/barnas-maraton

Meld deg på!

Barn og voksne in action under Barnas maraton 2018: 

Barnas Maraton - Recap from Læringsverkstedet Barnehager on Vimeo.