Læringsverkstedet: Måltidet brukes som en arena for gode opplevelser og samtaler

Læringsverkstedet: Måltidet brukes som en arena for gode opplevelser og samtaler

Publisert: 25/10/2016
pressrelease

Læringsverkstedet kjenner seg ikke igjen i forskningsresultatene som viser at 1-åringer blir oversett under måltidene i barnehagen. Vi bruker måltidet som en arena for gode opplevelser og samtaler. Vårt kostholds konsept "Et godt måltid" passer også svært godt inn i forslaget til ny rammeplan: Måltider og matlaging i barnehagen skal gi barna et grunnlag for å utvikle matglede og sunne helsevaner.

Læringsverkstedet kjenner seg ikke igjen i forskningsresultatene som viser at 1-åringer blir oversett under måltidene i barnehagen. Vi bruker måltidet som en arena for gode opplevelser og samtaler. Vårt kostholds konsept "Et godt måltid" passer også svært godt inn i forslaget til ny rammeplan: Måltider og matlaging i barnehagen skal gi barna et grunnlag for å utvikle matglede og sunne helsevaner.

Læringsverkstedet bruker måltidet som en arena for gode opplevelser og samtaler. Sammen med Arne Brimi og Ryfylkekokken Frode Selvaag har vi de siste årene implementert Læringsverkstedets kostholdskonsept «Et godt måltid» i alle våre barnehager «Et godt måltid» har fokus på hele måltidsituasjonen, på rammene rundt måltidet, og på at både voksne og barn har dette som et felles samlingspunkt i hverdagen. Barna er aktive og viktige deltakere, i både planlegging, tilberedning og under selve måltidet, samt også opprydning etterpå.

Det er mye god pedagogikk, samspill og mestring i «Et godt måltid, og alle våre barnehager har utnevnt en dedikert matansvarlig. Denne uken er det kurs for alle våre nye matansvarlige hos Arne Brimi på Vianvang. Her får de drøssevis av inspirasjon og kunnskap de tar med seg tilbake til barnehagehverdagen. Tema for samlingen er denne gangen «Mat på bål». Vi arrangerer også inspirasjonskvelder for foreldrene.

Vårt kostholds konsept "Et godt måltid" passer også svært godt inn i forslaget til ny rammeplan, som sier at måltider og matlaging i barnehagen skal gi barna et grunnlag for å utvikle matglede og sunne helsevaner.