Gla´matveka

Gla´matveka

Publisert: 17/10/2019
news

Gla'matveka i Læringsverkstedet Julebygda barnehage.

Læringsverkstedet Julebygda barnehage har laget sin egen «Gla’matveka». En flott uke med mange inntrykk for alle sanser, kunnskap og læring, samvær, god mat, gode samtaler og læring på tvers av generasjoner.

Eli Selsvik, styrer i Læringsverkstedet Julebygda barnehage, er veldig fornøyd med uken og ble virkelig imponert over hvordan vi i barnehagen jobber med «Et Godt Måltid». I tillegg var damene fra Bygdekvinnelaget med på å inspirere og lage mat sammen med barna.

"Tirsdag hadde vi baking av potetkaker, onsdag bakte vi flatbrød og torsdag hadde vi baking av havrekjeks. Fredag sylta vi rødbeter som ble lagt på glass. Det er ekstra godt å spise egenproduserte rødbeter synes barna!

Innimellom, på de ulike avdelingene, hadde de hver sin smaksdag med ulike typer brunost som barna måtte smake på», forteller Selsvik smilende.

Torsdag hadde vi Gla´mat-fest i barnehagen. Alle var også på tur for å samle pynt til festen fra naturen.

«I starten hadde vi fellessamling med eventyret om de tre grønnsakene som skulle gå til gryta for å lage grønnsaksuppe. Sauen sto under brua og ville spise dem, men persillerota klarte å vinne over sauen. Etter eventyret var det sang og disco for alle.»

Til festmiddag hadde vi tradisjonskost fra Hallingdal - "Småmat", og desserten var selvlaget eplekake.

«Damene fra Bygdekvinnelaget, som hadde vært med å lage takke-mat tidligere i uken, var med på fellessamlingen og måltidet. Det skapte flotte møter og samtaler mellom barn og eldre», sier Selsvik.