Overgang til konseptet Idrett i Læringsverkstedet Trålveien!

Overgang til konseptet Idrett i Læringsverkstedet Trålveien!

Publisert: 25/06/2019
news

​I Trålveien i Bodø markerte de overgang til konseptet Idrett med en hel aktivitetsuke. Dette er et konsept som gir stor entusiasme og glede for de ansatte, foreldrene og barna.

«Dette er fantastisk siden jeg interesserer meg veldig for idrett og en aktiv hverdag», sier barnehagelærer Aleksander Johansen. «Det gir en ny giv for oss alle, og er dessuten helsefremmende for både store og små», uttaler han.

Assistenten Stine Louise Sleipnes sier seg enig med Johansen, og føyer til;

«Det er fantastisk morsomt å gjøre disse artige aktivitetene i lag med ungene, det gir dem så mye glede!»

Styrer i Læringsverkstedet Trålveien Idrettsbarnehage, Linda Jensen Horn, er veldig fornøyd med de ansattes lagånd for å få konseptet idrett på plass.

«Det mest inspirerende med denne prosessen, er helt klart det store engasjementet fra personalet. Det har vært veldig enkelt å få dem alle med på lag, og de gleder seg til fortsettelsen og bobler over av ideer», sier Horn.

Gå inn i konseptet

Rett før jul begynte de ansatte å leke med tanken om dette konseptet, og det kom egentlig som en impuls fra en av pedagogene på pauserommet.

«Vi snakket om at to av våre naboer nå hadde gått for Naturkonseptet, og flere lurte på om vi skulle gjøre det samme all den tid vi har en egen utegruppe og fokus på friluftsliv. Da sa en av pedagogene: «Jeg synes det hadde vært mye artigere å være en del av Idrettsbarnehagene».

«Ideen var sådd og vi begynte å smake på hvordan det ville være å bli en Idrettsbarnehage. Pedagogene saumfarte konseptpermen, og fant ut at vi allerede gjør mye av det som forventes. Samtlige ble overbegeistret og ville helst at det skulle skje i går! SU ble også involvert og de var udelt positive. Her så representantene en klar fordel også i forhold til rekruttering, og at vi kunne bli den første med dette konseptet i Bodø», fortalte Horn.

I barnehagen etablerte de en ansvarlig idrettspedagog som deltok på en samling i Oslo, og fikk der knyttet kontakter for videre opplæring.

«Idrettspedagogen fra Munkebekken barnehage, Sondre Sveen, har vært og kurset oss i en av 3 moduler, og han begeistret gjengen om mulig enda mer. Vi elsker delekultur», sier Horn.

 

Sommerfesten

På sommerfesten presenterte de konseptet for foreldrene til stor jubel, og to av pedagogene hadde sammen med en gruppe barn laget et lite show. De presenterte Trålveien Idrettsbarnehagesang som pedagogene selv hadde laget, og det var oppvarming til musikk sammen med foreldrene.

I tillegg har de hatt en hel aktivitetsuke som skapte stor stemning for alle.

«Mandag startet vi med fallskjermlek og hinderløype. Her var det først og fremst de yngste som var i fokus og boltret seg. Tirsdag var det klart for den store fotballturneringen for 2014-kullet. Kunstgressbanen i nærområdet ble benyttet og det ble delt inn i 4 lag. I alt ble det en flott dag på fotballbanen for store og små. Onsdag var det klart for sykkelritt, og for de eldste innebar dette en spennende sykkelbane utenfor barnehagen med tohjulssykler. Etter et heftig ritt, var det godt å kjøle seg ned med «Vannkanonball» på torsdag, ansatte mot de eldste barna. Fargeløpet ble også gjennomført da vi hadde tørket opp, og uka ble avsluttet med en vennskapsorientering i vår egen Solskog», sier Horn.

Barnehagen spurte barna hvordan uka hadde vært så langt og vi fikk disse svar:

«Det var artig å sykle og ha vannballongkrig!» Hanna-6 år

«Æ syns alt sammen va artig!» Kaja – 6 år

«Ja, alt sammen!» Philippa – 6 år

Spurte dem også om de visste hva en Idrettsbarnehage var, og fikk disse svar:

«Vi tar vare på miljøet og hverandre!» Kaja – 6år

«Vi kan gjør masse morsomt og så er vi masse sammen!» Philippa 6 år

«Vi leker masse og har det artig, og så løper vi mye!» Hanna 6 år

Vi gleder oss til fortsettelsen!