Barnehagen bidrar til «Krafttak mot Kreft»

Barnehagen bidrar til «Krafttak mot Kreft»

Publisert: 03/05/2019
news

«Mi samle penger til kreftforeninga så de kan lage medisine». «Sånn at de kan bli friske!» Barnehagebarna i Læringsverkstedet Rom barnehage er superengasjerte når det gjelder å bistå mennesker som har blitt syke av kreft. Aina Engvoll, pedagogisk leder i barnehagen, er imponert over barna som har samlet penger til Kreftforeningen; Og de vil fortsatt hjelpe!

«Vi har ikke pratet så mye om hva vi kan gjøre for å forhindre kreft! Men vi har snakket mye om at alle pengene vi samler inn går til Kreftforeningen, og at Kreftforeningen bruke disse pengene til forskning på ulike medisiner for å hjelpe kreftsyke til å bli friske igjen. De fleste barna er opptatt av dette og har full kontroll på hva pengene blir brukt til», forteller Engvoll.

I forbindelse med Kreftforeningen har de ansatte og barna brukt fantasi og kreativitet for å samle inn penger.

«Vi samler inn penger på flere måter. Vi starter alltid «Krafttak mot Kreft» med en marsj for personalet! Da møtes vi, går en tur sammen og alle som er med betaler 200 kr hver for å være med på marsjen.

De ulike avdelingene samler inn penger på forskjellige måter. Noen lager ting de selger og noen lager mat som foreldrene kan bestille for å ta med hjem når de henter barna. Noen har laget Play-dough og solgt og noen har bakt boller og solgt. Vi har innsamlinger av tomflasker som barna/foresatte kan legge i en kasse i garderoben, og så går barna og personalet sammen og panter. Noen barn har vært på turer rundt i nærområdet med bøsser for å samle inn penger på den måten», sier hun stolt.

«Vi synes «Krafttak mot Kreft» er en viktig og fin aksjon å støtte. Kreft berører mange, og derfor merker vi at mange synes det er givende å bidra til forskning på ulike kreftsykdommer. Det er ikke første gang og heller ikke siste gang vi engasjerer oss i å støtte Kreftforeningen», kunngjør Engvoll.

Se en videosnutt her:

«Andrea Sofie (til høyre) og Ovidie forteller om deres hjertesak, Krafttak Mot Kreft!»