En innholdsrik, aktiv og spennende dag i undringens tegn!

En innholdsrik, aktiv og spennende dag i undringens tegn!

Publisert: 13/03/2019
news

«For en fantastisk dag!» I går var det årlig markering av barnehagedagen der barnehagene skulle vise og synliggjøre barnehagens aktiviteter og mangfold. Med årets tema «Jeg lurer på …» var det mange av Læringsverkstedets barnehager som undret seg sammen med barna og skapte nysgjerrighet.

«For en fantastisk dag!» I går var det årlig markering av barnehagedagen der barnehagene skulle vise og synliggjøre barnehagens aktiviteter og mangfold. Med årets tema «Jeg lurer på …» var det mange av Læringsverkstedets barnehager som undret seg sammen med barna og skapte nysgjerrighet.

I friskt vær, men med varme og gode uteklær, var Læringsverkstedet Bratteberg barnehage sammen med de andre 12 barnehagene i Volda, samlet på Volda stadion til en dag med skapende aktiviteter, lek, undring og utforsking.

«Det har vært en strålende kjekk dag med alle 4- 5 åringer i barnehagene i Volda på plass. Vi startet dagen på stadion med sang, dans og gode ord fra ordføreren i Volda, Jørgen Amdam. Etter introduksjon fikk barna fiskeburger samt frukt. Vi inviterer alltid Læringssenteret i Volda (minoritetsspråklige som skal lære norsk), og disse hjalp oss med praktisk arbeid - som å blåse opp ballonger, tilberede fiskeburgere, kutte frukt og legge på fat», sier Gun Håtuft Bøen, styrer i Bratteberg barnehage.

Videre ble barnehagebarna med på en tur i skogen for å leke og utforske, til barnas store fornøyelse.

«På vei mot skogen kunne barna stoppe ved poster utstyrt med bilder fra nærmiljøet og barnehagene sine. Kanskje kjente de igjen barnehagen sin, kanskje kjente de igjen kirken, brannstasjonen, ordføreren og sykehuset? Det er mye å undre seg over ved å studere et bilde!

I skogen var det satt ut undringsbokser til alle barnehagene med utgangspunkt i fagområdene i rammeplanen. Med kreative barn og aktive voksne var det mange kjekke aktiviteter som utspant seg i skogen. Skogen er en fantastisk lekeplass for store og små», forteller Bøen.

«Dagen ble avsluttet på stadion, og da samlet vi alle barna til et felles bilde - og selvsagt vennedansen! Komitéen stilte i hjertekostymer - til stor begeistring for de fremmøtte», smiler Bøen.

Litt lengre nord, på Nordmøre, ligger Averøy og Læringsverkstedet Øyane barnehage. Wenche G Vebenstad, styrer Læringsverkstedet Øyane barnehage, sier barnehagedagen ble en inspirerende og morsom dag. Det var samlet ca 60 førskolebarn i Averøy kommune til en samling i Bruhagen barnehage.

«Ordføreren, Ingrid Rangønes, sto for den offisielle åpningen av barnehagedagen. Hun fortalte at da hun var liten var hun ganske nysgjerrig og undret seg over mye - slik som barna gjør i dag. Hun hadde også med seg en liten leke som vi var nysgjerrige på.

Vi delte oss inn i mindre grupper rundt om på skolens klasserom. Der lurte vi på om vi klarte å lage litt is. Sammen blandet vi ingrediensene fra oppskriften og samarbeidet med å riste helt til det ble softis! Og slik ble det jammen deilig softis på alle barna! Vi eksperimenterte med ulike forsøk som å lage Newtons væske og skrive usynlig beskjed.

Store og små fra Læringsverkstedet Øyane barnehage hadde en flott og spennende dag sammen med de andre førskolebarna på øya», sier Vebenstad.

Sydover, nærmere bestemt Arendal, ligger Læringsverkstedet Sjiraffen barnehage. I forbindelse med barnehagedagen og tema «Jeg lurer på …», har de yngste barna vist stor interesse for gitar og hvordan lyden blir til.

«I barnehagen har vi laget vårt eget strengeinstrument med trekasse og gamle gitarstrenger. Gitaren er laget av en trekasse der vi borret hull i hver side og trakk gitarstrengene gjennom.

Vi fant ut at nylonstrengene ga best lyd, mens de med stål utenpå ga mindre lyd og var vanskeligere å stramme. Vi laget også noen med tre strenger og noen med fem og brukte gamle gitarstrenger som vi hadde liggende. Ingenting ble kjøpt nytt. Dette ga nye akkorder og spennende klanger!

Vi har utforsket og laget vår egen musikk og egne lydbilder, og vi har tatt i bruk appen GarageBand for å ta opp og mikse lyder og sang», forteller Line Levinsen, pedagogisk leder i Læringsverkstedet Sjiraffen barnehage.