Et godt måltid - «Vår restaurant»

Et godt måltid - «Vår restaurant»

Publisert: 31/01/2019
news

«Det heter for pjalt!», sier ei barnehagejente (5 år). «Nystekt pjalt med brunostkrem på toppen!» I ærverdige Tavern restaurant i Byåsen i Trondheim har barna i Læringsverkstedet Hammersborg barnehage gjennomført en «restaurant take over» i forbindelse med «Et godt måltid».

«Det heter for pjalt!», sier ei barnehagejente (5 år). «Nystekt pjalt med brunostkrem på toppen!» I ærverdige Tavern restaurant i Byåsen i Trondheim har barna i Læringsverkstedet Hammersborg barnehage gjennomført en «restaurant take over» i forbindelse med «Et godt måltid».

Det var en spesiell og stor dag for skolestarterne som hadde celebert besøk av respektable kunder- også kalt «foreldre»! Små og ivrige servitører vandret ut i en gammel, men elegant og verdig restaurant, og utførte førsteklasses service til «kundene».

«Nå ser jeg ut som en ekte servitør!», ytret en gutt på 5 år.

Rune Stølan, matansvarlig i «Et godt måltid» i Læringsverkstedet Hammersborg barnehage, er stolt over barna som rodde i land en gedigen suksess. Læringsverkstedets «Et godt måltid», og ikke minst engasjementet som bidrar til samhold og raushet i nærmiljøet, er gull verdt i barnehagen vår.

«Målet vårt var at skolestarterne skulle ha det gøy og føle mestringsglede som setter spor. Vi i barnehagen ville involvere oss i nærmiljøet og vise frem for foreldrene hvilken mat vi daglig lager og serverer i barnehagen», sier Rune Stølan.

Gjennom hele januar har barna øvd seg på å lage rettene de skulle servere på selve dagen, «Restaurant take over».

«Barna har laget innbydelser og de har solgt billetter til foreldrene. På selve dagen gikk vi tidlig bort til restauranten og pyntet og dekket bord.  På bordene hadde vi satt frem nystekt focacciabrød og basilikumolje. Og vi øvde selvfølgelig på å servere», forteller Stølan.

Eplegløgg og pjalt

«I det foreldrene ankom restauranten, fikk de servert varm eplegløgg smaksatt med stjerneanis, ingefær og kanelstang. I tillegg hadde vi nystekt pjalt – lokal tradisjonsmat som kan minne om lapper- med brunostkrem på toppen», smiler han.

«Bak kassaapparatet stod det to barn som sørget for å selge drikke til de som måtte ønske det.»

Skolestarterne var med på å utarbeide menyen på forhånd, og på selve dagen var foreldrene mektig imponert over barna og hva de hadde gjort i stand. De ble nok gode og mette for det var en variert og spennende meny de kunne tilby.

«Til forrett serverte vi hjemmelaget potetsuppe med sprøstekt spekeskinke og noen dråper hjemmelaget basilikumolje.

Hovedretten var fersk ørret med ovnsbakte småpoteter, en frisk agurksalat og pisket rømme.

Desserten var hjemmelaget jordbærsorbet med en sprø overraskelse. Overraskelsen bestod av en blomsterpotte med knuste sjokoladekjeks og sitronmelisse på toppen», forteller Stølan.

«Denne hadde stått som pynt på bordene under hele måltidet, og stor var forundringen da barna kom med en skje og begynte å strø «jord» over desserten deres!»

I Læringsverkstedet liker vi å overraske, og det kan man si man klarte til gangs med dette lille trikset.

«Alt i alt var dette en strålende dag med utrolig fornøyde foreldre,og barn fylt av mestring og god selvfølelse!»

«Fantastisk opplevelse!» -Far

«Veldig god mat!» -Mor

«Supert opplegg, dette må dere få til igjen!» -Mor

«Det beste var å servere mat til mamma og pappa!» -Gutt (5 år)