Læringsverkstedet Hammersborg barnehage finalist til årets matgledebedrift 2018!

Læringsverkstedet Hammersborg barnehage finalist til årets matgledebedrift 2018!

Publisert: 03/10/2018
news

Det er Tine Partner som står bak kåringen «Årets matgledebedrift 2018», og det er nå 6 finalister juryen har kommet frem til, blant annet Læringsverkstedet Hammersborg barnehage. Den eneste barnehagen som er kommet så langt!

Det er Tine Partner som står bak kåringen «Årets matgledebedrift 2018», og det er nå 6 finalister juryen har kommet frem til, blant annet Læringsverkstedet Hammersborg barnehage. Den eneste barnehagen som er kommet så langt!

Hvordan er det å bli blant finalistene i Årets matgledebedrift 2018?

«Vi er veldig stolte og ydmyke over å være en av finalistene til årets matgledebedrift 2018. Det er veldig stas å se at den jobben vi gjør i hverdagen blir lagt merke til utenfor barnehagens vegger. En ting er at vi nå er en av finalistene, men det viktigste er kanskje det at matglede og kosthold rundt omkring i barnehagene blir løftet frem. De færreste er klar over hvor mange måltider vi i barnehagene som har fullkost serverer i løpet av en uke», sier Rune Stølan, nestleder i Læringsverkstedet Hammersborg barnehage.

For vår del, så serverer vi i underkant av 1800 måltider laget fra bunnen av ukentlig, og det er det ikke mange kaféer og restauranter som gjør. Samtidig så er det morsomt å vise at man ikke trenger det dyreste kjøkkenutstyret eller de dyreste ovnene for å lage mat fra bunnen av. Vi bruker å si at vi har èn stekeovn mer enn det du har hjemme, så alt handler om organisering.»

Hva har dere gjort i forhold til «matglede» i barnehagen?

«Dette noe som ligger i ryggmargen til alle som jobber hos oss. Allerede under intervjurundene er mat og matglede et tema vi spør om. Alle måltider i vår barnehage skal være et godt måltid. Barna hjelper til med å dekke bordet, pynter og skaper en hyggelig atmosfære, for å nevne en liten del av det vi gjør. 

Et av grepene vi har gjort, er at hver avdeling i barnehagen har en «matglede-dag» hver i uken. 

Denne dagen har de full tilgang til kjøkkenet og alle dets fasiliteter. Om vi skal dele et tips, så er det å bruke kjøkkenviften minst mulig. Det er få ting som skaper nysgjerrighet og lyst på mat som deilig matlukt. Bare tenk på deg selv hvor deilig det er å kjenne lukten av nybakt brød», uttaler han stolt.

Hvordan har dere brukt Et godt måltid-konseptet i barnehagen?

«For oss er det stor trygghet å ha konseptet Et godt måltid som grunnlag for det vi gjør. Vi har alltid konseptet i hodet for alt vi gjør og tenker. Samtidig så er det et viktig poeng at man må gjøre dette konseptet til sitt eget. Man må bruke det beste fra konseptet og det beste fra egen barnehage, og skape noe man er trygg på og stolt over. Men det aller beste med konseptet er selve navnet. Om man sammen reflekterer og prater rundt hva man legger i Et godt måltid, så har man kommet utrolig langt. Så still deg alltid spørsmålet; hva kan jeg gjøre for at dette skal bli Et godt måltid?»

«Vi håper at vi gjennom denne nominasjonen kan inspirere andre, og at vi kan motivere andre barnehager til å få fokus på gode matopplevelser. Mat er viktig for alle, og det er masse god læring i et godt måltid», poengterer Stølan.

De seks nominerte er:

  • Sykehuset Telemark, Skien
  • Læringsverkstedet Hammersborg barnehage AS, Trondheim
  • Flesbergtunet Bo- og Servicesenter, Lampeland
  • De 3 stuer avd. 121 Trondheim innovasjonssenter, Trondheim
  • Toma Facility Services AS avd 3678, Badehusgaten 37, Stavanger
  • To Rom og Kjøkken, Trondheim

Kåringen av vinneren skjer torsdag 25. oktober under Ostens Dag i Oslo. Alle finalistene inviteres til arrangementet.

Les mer her:

https://www.tinehandel.no/tine_esa/cc/zEnonicDetails.jsp?key=461093