Læringsverkstedet Brekkåsen Idrettsbarnehage stakk av med seieren i NM i fotball for barnehageansatte

Læringsverkstedet Brekkåsen Idrettsbarnehage  stakk av med seieren i NM i fotball for barnehageansatte

Publisert: 14/06/2017
news

10. juni gikk Fotball-NM for barnehageansatte av stabelen for tredje gang. Faaberg MyKID Barnehage-NM 2017, er en bedriftsturnering i fotball for ansatte i barnehager i hele Norge, som arrangeres av Faaberg fotball med samarbeidspartnere.

10. juni gikk Fotball-NM for barnehageansatte av stabelen for tredje gang. Faaberg MyKID Barnehage-NM 2017, er en bedriftsturnering i fotball for ansatte i barnehager i hele Norge, som arrangeres av Faaberg fotball med samarbeidspartnere. Målsettingen er å kombinere idrettsglede og fellesskap, og legge til rette for at barnehageansatte fra hele landet får treffe hverandre, ha det moro sammen og bygge nettverk.

Turneringen var organisert i lag på 7 personer i 1x 25 minutters omganger, fordelt på klassene Mix og Dame.

Det var spillere i turenringen med både 1.divisjons-erfaring for gutter og toppserie for damer, og dagen startet med innledende runder, etterfulgt av sluttspill og finaler i begge klassene.

Brekkåsen Idrettsbarnehage var med for første gang, og stilte med 11 ansatte i klassen Mix. Det var 17 lag i klassen, og skarp konkurranse. – Vi hadde lite samtrening bak oss, og måtte flyte på gamle ferdigheter og vilje, sier lagleder og leder i Brekkåsen Idrettsbarnehage, Hjørvard Bjørnbeth. Oppladingen ble gjennomført med overnatting i gymsalen i barnehagen. Sosialt optimalt, ifølge spillerne.

Det startet godt, og Brekkåsen kom seg greit gjennom gruppespillet med klare seire. Etter hvert ble motstanden imidlertid større. I finalen møtte Brekkåsen nemlig et meget godt lag fra Baklia Stall & Gårdsbarnehage. Brekkåsenkeeper Svein Erik Horg, slapp tidlig inn første og eneste mål, men laget kom seg inn i kampen igjen og Håkon Lund utlignet etter han fikk uttelling på en av sine mange sjanser. Martin Nilsen økte til 2-1 før turneringens toppscorer Hilde Martinsen satte inn 3-1, 8 minutter før slutt. Det var ikke ukjente toppdommer Svein-Erik Edvartsen som dømte finalen.

-Vi vant de fleste kampene på at vi har hadde stor bredde og alle spillerne tok ansvar og bidro, sier Bjørnbeth. -Vi hadde det artig! Det var jentene som scoret flest mål, men vi byttet på spillerne hele tiden.

Det er en meget stolt leder som i ett år skal huse vandrepolkalen og Norges Beste barnehage i fotball!