Hiv o’hoi på styrersamling i Læringsverkstedet 7-9 juni

Hiv o’hoi på styrersamling i Læringsverkstedet  7-9 juni

Publisert: 12/06/2017
news

Hiv o’hoi! Snart er skatten vår, så kan vi ta det rolig de neste hundre år! Det er nok uaktuelt for styrerne i Læringsverkstedet å ta det rolig de neste hundre år, men det var i alle fall ingenting å si på motivasjon og innsatsvilje for å finne «skattene», da alle var samlet i Abrahavn i Dyreparken til kompetansepåfyll, hele tre dager til ende.

Hiv o’hoi! Snart er skatten vår,
så kan vi ta det rolig
de neste hundre år!

Det er nok uaktuelt for styrerne i Læringsverkstedet å ta det rolig de neste hundre år, men det var i alle fall ingenting å si på motivasjon og innsatsvilje for å finne «skattene», da alle var samlet i Abrahavn i Dyreparken til kompetansepåfyll, hele tre dager til ende.

I skattekisten lå de viktige Læringsverksted-verdiene Raus og Tydelig, Leken og Ambisiøs, sammen med juveler som inspirasjon, leken i fokus, delekultur, kulturbygging og den viktige lederrollen.

Lekeombudet i Læringsverkstedet, Terje Melaas, innledet samlingen med et engasjerende foredrag om nødvendigheten av å ta leken på alvor. Han fokuserte på styrerens ansvar for å rydde plass til leken, og hvor viktig det er å definere leken inn i profesjonen. Læringsverkstedet Solkollen barnehage åpnet sjenerøst dørene da værgudene slo seg vrange, og styrerne fikk konsert med Jens Olai Justvik, god mat og lek og konkurranser gjennom kvelden!

Dag to hadde flere av Læringsverkstedets barnehager i på Sørlandet, åpnet dørene for å dele kollegiale erfaringer rundt det å bli Læringsverkstedet-barnehage. Ragnar Sagedahl, Læringsverkstedets helt egen kulturminister, snakket om visjon, verdier og kulturbygging, før alle myldret ut i Dyreparken til omvisning og aktiviteter. Etter en innføring i merkevarebygging ved direktør Per Arnstein Aamot, fulgte Dyreparken Wildrace, som helt klart fikk frem konkurranseinstinktet hos lekende og ambisiøse styrere!

Siste formiddag var avsatt til inspirerende fagøkt med eierne av Læringsverkstedet, Randi og Hans Jacob Sundby.Hans Jacob fokuserte på lederrollen i en samfunnskontekst, og varaordfører i Kristiansand kommune, Jørgen Kristiansen, kom med gode råd til hvordan styrerne kan påvirke i saker som berører barnehagen.

Så var det avslutningslunsj, før alle rodde i land (eller tok bil, buss, tog eller fly hjem igjen, som nok var mest aktuelt for de aller fleste…)!