Karnevaltema: «Hakkebakkeskogen»

Karnevaltema: «Hakkebakkeskogen»

Publisert: 03/03/2020
blog_post

I Læringsverkstedet Skogly barnehage har vi dette barnehageåret hatt «Hakkebakkeskogen» som et prosjektarbeid på alle avdelinger og vi har hatt karneval. «Å lage kostymene selv mener vi er med på å minske kjøpepresset som mange familier opplever».

En viktig grunn til at vi startet opp med «Hakkebakkeskogen», var at vi, Læringsverkstedet Skogly barnehage, så at denne boka fint kunne brukes til våre satsningsområder som er sosial kompetanse og natur og miljø og bevissthet rundt gjenbruk.

Blogginnlegg:
Line Nordhagen Haraldsen
Styrer i Læringsverkstedet Skogly barnehage

De ansatte har laget et årshjul for arbeidet, slik at vi sikrer at alle barn får de samme opplevelsene, lærer om de samme dyrene og at vi dekker fagområdene i rammeplanen.

I februar har vi som alltid karneval, og det ble jo helt naturlig at «Hakkebakkeskogen» ble vårt karnevalstema! Dette er andre året vi i barnehagen har laget kostymene våre selv, og barna tar med t-skjorter hjemmefra. Denne gangen kunne de få velge hvilket dyr de ville være fra «Hakkebakkeskogen».

Vi har brukt god tid på denne prosessen; Januar og februar har gått med på å se på bilder, lese bok, velge seg et dyr, tegne og male sitt eget kostyme. Dette har alle våre 80 barn fått gjort og vi opplever at de blir så stolte av kostymet sitt. De aller fleste valgte seg Mikkel Rev, Klatremus og bakermester Harepus, men vi hadde også en fantastisk flott elg! Å lage kostymene selv mener vi er med på å minske kjøpepresset som mange familier opplever. Denne gangen tenkte vi også at det var en mulighet for å kunne være miljøbevisst, og vi oppfordret derfor å ta med t-skjorter som allerede var i bruk. Barnehagen selv brukte av det vi hadde, og det ble kjøpt inn veldig lite av utstyr som vi trengte.

De ansatte synes også dette har vært gøy, og de gjorde en stor innsats for at denne dagen skulle bli magisk for barna. Pedagogisk leder, Mona, fikk moren sin til å strikke haler til alle barna i barnehagen. (Vi brukte det vi hadde av restegarn.) Vi kjøpte inn hårbøyler slik at alle barna hadde ører til kostymet sitt, og Rune vaktmester laget gitarer til oss av finerplater som han hadde til overs. Gitarene ble malt av både barn og voksne.

På karnevalsdagen hadde vi ulike poster på tema «Hakkebakkeskogen»: En avdeling hadde sang og musikk med sanger fra «Hakkebakkeskogen», en hadde ansiktsmaling og en tredje avdeling var pyntet som en skog. Den siste avdelingen vår hadde ansvaret for en fellessamling der Klatremus kom på besøk. Han kledde seg ut som Bakermester Harepus. Det syntes barna var kjempegøy!

Dette ble en fin dag for barn og voksne. Og vi kommer nok ikke til å glemme den med det første!