Stjerneaksjon

Stjerneaksjon

Publisert: 27/10/2019
blog_post

​Veldedighetskafé i Læringsverkstedet Østmarka Idrettsbarnehage, der all inntekt går til Kreftforeningens Stjerneaksjon.

Vi er nå kommet til den tiden av året, hvor vi arrangerer foreldrekafé i forbindelse med FN-dagen. I år valgte vi å gjøre det litt annerledes; Å fokusere på ting som kan skje i en hvilken som helst familie, uavhengig av alder, kjønn og status, nemlig kreft. Vi støtter Kreftforeningens Stjerneaksjon, og pengene går direkte til forskning på kreft.

Læringsverkstedet Østmarka Idrettsbarnehage har vi opplevd kreft på nært hold, både blant ansatte og foresatte, så dette er noe som vi ønsker å støtte opp om. Det passer veldig fint inn at Stjerneaksjonens fokus er å ha hjerte for de som må feire Julehøytiden på sykehus. Vi i Læringsverkstedet jobber med å ha hjerte for hverandre, slik at vi kan bli den beste utgaven av oss selv.

Tema for høstperioden i Læringsverkstedet Østmarka Idrettsbarnehage passer bra inn siden vi jobber med teknologi og forskertrang

Avdeling Radius samarbeider med Kreftforeningen om en liten film de skal vise i sine sosiale kanaler, så dette blir veldig spennende å følge. Filmen kommer i starten av desember, i forbindelse med oppstarten av årets Stjerneaksjon.

En annen ting som vi har gjort sammen med barna for å samle inn penger, er å pante flasker. Her lærer vi både om resirkulering og penger. Barna har hatt med flasker hjemmefra, dratt på tur til butikken og pantet, for så å telle penger som blir vippset til Kreftforeningen i etterkant. Masse, masse læring!

I forbindelse med FN-dagen hadde vi en kunstutstilling med kunst fra barna, lotteri, deilig grønnsakssuppe og oppskåren frukt fra foreldrene. Lotteriet var det 2 av de ansatte som hadde ansvar for, og de kontaktet foresatte og butikker i nærmiljøet. Vi fikk inn utrolig mange fine premier. Nevner bare hengekøye, 3 fruktkurver, bøker av Cecilie Skog og Aleksander Gamme, strikkebøker, billetter til hockeykamp mellom Vålerenga og Lillehammer, 2 timer med bussleie, masse flotte strikkeklær, kluter, pannebånd og votter, puter, lys og diverse annet fra den lokale Comfort butikken og en deilig fotbehandling fra kona til en ansatt. For noen flotte folk vi har rundt oss!

Vi fikk inn totalt 21 120 kroner! Vi er så takknemlige, og dette var en superfin dag med masse fine opplevelser både for små og store.

(Stjerneaksjonen kan dere lese mer om herhttps://kreftforeningen.no/jul/)

Blogg:
Carina Willander
Styrer i Læringsverkstedet Østmarka Idrettsbarnehage