Korona

Nå som hverdagen vår er blitt snudd på hodet, er det viktigere enn noen gang å passe på barna og at det er et godt foreldresamarbeid med de ansatte i barnehagene.
Her finner du nyheter, blogginnlegg og tips.

I Læringsverkstedet Jåsund barnehage har perioden frem til nå vært utfordrende, spennende, lærerik og opplysende. Vi må ta med oss det vi har lært, sette fokus på dette og bruke det videre i barnehagen. Les blogginnlegget her.

I disse koronatider har jeg registrert at det ofte blir omtalt i media om vanskelige arbeidsforhold i ulike barnehager, som følge av smittevern og tiltak for å følge smittevernsveileder for Covid-19. Les blogginnlegget her.

Pedagog og barn leker med såpebobler

Barn leker det de opplever i hverdagen, og brått ble korona en del av vår nye «annerledes- hverdag.» I leken kommer barns tanker og følelser til uttrykk, og koronapandemien kan derfor bli et naturlig leketema for barna, selvfølgelig blant mange andre temaer. Les blogginnlegget her.

Anleggstrafikk i barnehagen er null problem for Læringsverkstedet Kanutten. Det er lenge siden barnehagen skulle oppgradere bygget og selv om koronasituasjonen kom, var det aldri aktuelt å utsette dette arbeidet. Les artikkelen her.

«Barn trenger å bli sett, få oppleve mestring og at de er verdifulle. Dette kan være med på å gi mening til barnas opplevelser når hverdagslivet brått endrer seg.» Les blogginnlegget her.

Det har nå gått seks uker siden nedlukkingen av Norge. Men det ekstraordinære startet noen dager før, selv om alt kom veldig plutselig og skapte en surrealistisk situasjon. Les blogginnlegget her.

Da de nasjonale smitteverntiltakene ble gjeldende, måtte barnehagen steppe opp en, to, tre ganger så mye for at de skulle opprettholde kravene, og dette er blitt gjort og gjøres med kvalitet. Les blogginnlegget her.

Nå har vi hatt den første barnehageuken og mange foreldre har levert barna i barnehagen for første gang siden koronasmitten satte alt på vent. Les artikkelen her.

«Vi fjerner u fra umulig, og gjør det beste vi kan for å få verdens viktigste verdier til å vokse." Les blogginnlegget her.

De ansatte i alle barnehager jobber på spreng med en rekke tiltak i forhold til smittevern, slik at foreldre og barn skal føle seg trygge og ivaretatt. Les artikkelen her.

«I disse koronatider har vi en helt annen hverdag - hvor vi blant annet driver barnehage fra hvert vårt hjem. Dette er og var en anledning til å oppmuntre og motivere barn, foreldre og ansatte». Les blogginnlegget her.

For i usikre tider så blir det viktigere enn noen gang å holde sammen, skape ro, og ha tillit til hverandre. Les artikkelen her.