Tips til god mat på tur!

Tips til god mat på tur!

Mat smaker utrolig godt når man er på tur, og ikke minst synes barna i våre Læringsverkstedet barnehager det er både moro, spennende og lærerikt å lage maten på tur.

Raske, enkle og barnevennlige oppskrifter etter barnehagedagen

Raske, enkle og barnevennlige oppskrifter etter barnehagedagen

Etter en lang dag kan det noen ganger være vanskelig å finne energien og inspirasjonen til å lage mat, og barna må like det og det skal være nyttig. Her er ideer til kjappe, morsomme, men fremfor alt gode oppskrifter å sette sammen raskt til barna etter barnehagen.

Bålkos med barna

Bålkos med barna

En viktig del av det å tenne bål er forberedelsene. La barna være med å bygge opp bålet og erfare hvordan man holder liv i det.

Gode tips til barns smaksutvikling

Gode tips til barns smaksutvikling

Her kommer det noen gode og veiledende råd og tips om mat til små barn. «Det vi gi deg og barnet mange gleder», sier Frode Selvaag, som jobber med «Et godt måltid» i Læringsverkstedet.

Hvordan jobber man for å unngå matsvinn?

Hvordan jobber man for å unngå matsvinn?

Det kastes store mengder mat hver dag, og i Norge kaster vi om lag 450 000 tonn mat hvert år. Matsvinn må reduseres og dette er et veldig aktuelt tema man kan ha fokus på sammen med barna. I Læringsverkstedet Byåsen Fagerlia barnehage er de opptatt av matsvinn og vil bevare miljøet og økonomien, derfor har de dette som tema dette året.

Utvikling av smakssansen

Utvikling av smakssansen

Smakssansen er den sansen som stimulerer appetitten vår. Den gir også informasjon om giftstoffer i maten, og på den måten ledes vi bort fra dårlig og bedervet mat. Smaksløkene utvikles tidlig i fosterlivet, og allerede som nyfødt kan man sanse mange ulike typer smak. Tenk på hvordan barnet utforsker verden ved å smake på ting – alt skal en periode inn i munnen, for å bites på og kjennes på.

Skape glede og mestring rundt måltider

Skape glede og mestring rundt måltider

Måltider skal være en arena for gode opplevelser, læring, lek og fellesskap. Å inkludere små barn med matlaging for så å hjelpe til med opprydding, kan være med å skape glede og mestring rundt måltider. Små og store kan formidle gode verdier som et godt måltid gir oss, og vise det fine vi kan lære av å dele med hverandre.

Smaksopplevelser i egen hage

Smaksopplevelser i egen hage

I Læringsverkstedet Notveien Naturbarnehage har de hatt drivhus og kjøkkenhage i flere år nå. De har nærhet til matplanter i barnehagen og lærer barna hvor maten kommer fra og at de ser prosessen med å dyrke maten fram. «Barna får erfaring og nærhet til både plantens utseende og smak. Dette er verdifulle opplevelser som er med på å bygge kultur. Kultur som rommer både mattradisjon og matglede», sier styrer, Marit Skjemstad Botten.