Velkommen til Foreldremagasinet 2020

Hjerteprogrammet

Hjerteprogrammet er bokstavelig talt, hjertet i Læringsverkstedet. Det er utviklet for å gi barn en velfylt ryggsekk med positive opplevelser de kan ha nytte av resten av livet.

Gå til hjerteprogrammet
Barn holder trehjerte
Fire barn og to voksne inne i barnehagen

Det lille ekstra

I Læringsverkstedet er vi opptatt av at alle barn skal bli sett og føle seg verdifulle. Her kommer en historie som et eksempel på hvordan vi praktiserer dette ute i barnehagene.

Gå til det lille ekstra

Kulturindikatorene

​I Læringsverkstedet har vi en stor oppgave. Vi skal få verdens viktigste verdier til å vokse, slik at hvert barn opplever og føler at det er verdifullt. Det er krevende, og betinger at hver enkelt ansatt bidrar med sitt og er med å bygge kulturen fra innsiden. Derfor jobber vi bevisst med kulturen.

Gå til kulturindikatorene
Gutt og jente klemmer
To voksne utenfor en barnehage

Digital kommunikasjon med foreldrene

- Gjør hverdagen enklere for både ansatte og foreldrene. For barnas beste.

Gå til digital kommunikasjon med foreldrene

Foreldrenes medvirkning

Foreldrenes engasjement og oppmerksomhet rundt kvaliteten i barnehagetilbudet er viktig, les om hvordan du kan medvirke i barnehagen.

Gå til foreldrenes medvirkning
Tre voksne sitter rundt et bord

Et Godt Måltid

I samarbeid med Arne Brimi og Ryfylkekokken Frode Selvaag, har vi i Læringsverkstedet utarbeidet matkonseptet Et Godt Måltid, hvor vi har fokus på kortreist, hjemmelaget og sunn mat, mattradisjoner, matkultur og matglede.

Gå til et godt måltid

Det fysiske lek og læringsmiljø

Vi skal ha rom og miljøer i Læringsverkstedet barnehager som sprer nysgjerrighet, er spennende, ryddige og har tydelige systemer. Det fysiske miljøet ute- og inne skal være med på å skape den gode leken i barnehagen.

Gå til det fysiske lek og...
Interiør i barnehage
Tre jenter klemmer

Skolestartere i Læringsverkstedet

Overgangen fra barnehage til skole er både spennende og skremmende på samme tid, både for barna og foreldrene. Men vi ønsker at skolestarterne skal føle denne overgangen blir lett og fin. En barnehagestyrer forteller om deres erfaringer om dette i barnehagen.

Gå til skolestartere i læringsverkstedet

Økonomi

Vi er Norges største aktør med over 200 Læringsverkstedet barnehager i Norge. Vi ønsker å være åpne og transparente, og gi informasjon om økonomi til alle, også foreldre.

Gå til økonomi
Barn leker med kasseapparat

Visste du dette om oss?

  • Læringsverkstedet er eid av et ektepar som er utdannet pedagoger. De brenner oppriktig for at alle barn skal føle seg verdifulle, og det var grunnlaget for at de startet opp den første barnehagen i 2003.
  • Eierne tar ikke utbytte fra overskuddet. Alle pengene blir i selskapet.

  • Alle barnehagene våre har egne vaktmestere og matansvarlige, slik at medarbeiderne våre kan bruke den verdifulle tiden sin på det aller viktigste - barna.

  • Hvert år arrangerer vi en Sommercamp ved vakre Sognefjellet for familier som ikke har ressurser til å dra på ferie.

  • Kibera-prosjektet vårt går ut på å etablere en barnehage i slummen i Kenya. Vi deltar også i Zulufadder-prosjektet.

  • Vår felles oppgave er å skape en arena der barnet kan vokse i trygghet, glede og mestring. Den handler om sosiale ferdigheter - om å hjelpe andre barn, leke med dem, trøste dem og rose dem. Og det handler om læring; både fysisk og faglig.

  • Læringsverkstedet har bygget opp en stor idebank hvor medarbeidere over hele Norge deler erfaringer og ressurser. Idebanken bygger på troen om en god delkultur slik at gode erfaringer og ideer kan deles og brukes av våre Læringsverkstedet barnehager over hele landet.

  • Vi har fokus på mangfold og lokal frihet. Med Læringsverkstedets pedagogiske konsept i bunn står alle barnehager fritt til å bruke barnehagens lokale område og interesser som konsept for barnehagen; maritimt, estetisk, kultur, gård, eventyr osv. Vi har også utarbeidet 4 konsepter; Idrett, Natur, DoReMi og Solkollen.