"VI FÅR VERDENS VIKTIGSTE VERDIER TIL Å VOKSE"

Barnehagen ligger sentralt i flotte omgivelser, ti min fra Kristiansand sentrum.  Vi har både skog og sørlandsk skjærgård i nærområdet.  I skogen har vi en egen gapahuk med bålplass som blir flittig brukt. Randesund Lysstøperi ligger i gangavstand og vi er ofte på besøk der og hilser på dyrene. Vi har en stor barnehagetomt med varierte muligheter for lek og utfoldelse. En flott akebakke, stor plass til å sykle, ulike lekeapperater, grillhytte og kupert terreng.

 

LES RESULTATET FRA FORELDREUNDERSØKELSEN 2015 og 2016 HER

 

" TRYGGHET - VARME MENNESKER - FAGLIG BEST "

 Barnehagen har fokus på å legge tilrette for og stimulere til god lek. Det er viktig for oss at alle barna får delta i lek og oppleve vennskap.  For å oppnå dette, må de voksne være aktive og tilstedeværende.

Vi tilnærmer oss fagområdene i Rammeplanen på en lekende måte, og er opptatt av kvalitet og progresjon!  Ta gjerne en titt i årsplanen som er lenket til på hjemmesiden vår for detaljert informasjon.

Vi har i år fokus på å legge tilrette for et godt språkmiljø ved bla annet å møblere avdelingene i tydelige leksoner som legger tilrette for og innbyr barna til god lek,  være tilstedeværende aktive voksne som støtter barna i leken ved behov, og ha tid og rom for den gode samtalen, det å kunne undre seg sammen og dele fine opplevelser.

                                                                 "DET GODE MÅLTIDET"

 Prosjektet er i tett samarbeid med Arne Brimi og Ryfylkekokken Frode Selvaag.  Det handler om ernæring og god, smaksrik mat, mat-tradisjoner og også like fullt det å oppleve glede i det å spise sammen med andre i et felleskap og den gode samtalen man kan ha rundt bordet. Barna er delaktige i forberedelsene , og synes det er gøy å måle opp, veie, kutte, lukte og smake!

Matansvarlig  i barnehagen har vært på kurs med Norsk Smaksskule i Oslo og med Ryfylkekokken, og deler kunnskapen og matgleden videre med resten av barnehagen!

 

Finn ut mer om

ET GODT MÅLTID

Læringsverkstedets matprogram

HJERTEPROGRAMMET

Et konkret og praktisk opplegg om sosial kompetanse – samlet i én koffert.

PEDAGOGIKK

Læringsverkstedet er skapt og eid av pedagoger.