"VI FÅR VERDENS VIKTIGSTE VERDIER TIL Å VOKSE"

Læringsverkstedet Bråvannsåsen åpnet i februar 2006 og ligger på Bråvann i Vågsbygd, Kristiansand. Barnehagen er en tre-avdelingsbarnehage for barn i alderen 0-6 år. Avdelingene er ”Hokus”, ”Pokus” og ”Filiokus”. Barnehagen har til sammen 57 plasser. Personalet består av dyktige pedagoger med førskolelærerutdannelse, fagarbeidere og erfarne assistenter.

Barnehagen ligger i et stille og rolig boligområde, med fine turmuligheter rett utenfor porten. Vi har en gapahuk som vi benytter oss flittig av.


"TRYGGHET - VARME MENNESKER - FAGLIG BEST"

Barnehagens hovedsatsingsområder dette året er FLiK, som er oppvekstsektorens hovedfokus. FLiK står for Forskningsbasert Læringsmiljøutvikling i Kristiansand. Prosjektet går ut på å kvalitetssikre læringsmiljøet i barnehagen.

Vi har knyttet en rød tråd fra FLiK til språk og rollelek. Språk er noe av det viktigste som skjer i et barns liv. Et godt språk hjelper barna til å forstå verden rundt seg og til å sette ord på det de tenker og føler. Vi skal legge til rette for å stimulere til god lek. Det er viktig for oss at alle barn får delta i lek og oppleve vennskap. For å oppnå dette, må de voksne være aktive og tilstedeværende.

Fagområdene jobbes det også aktivt med i barnehagen, og vi fletter inn de ulike områdene i hverdagen på en leken måte.

Barnehagen er miljøsertifisert av Stiftelsen Miljøfyrtårn.