Skrevet 20. mar. 2020 av Kari Kragset

Vis omsorg!

Nyheter

I disse krevende koronatider har Norge fått en annerledes hverdag. Som styrer i en barnehage stengte vi dørene for de fleste med unntak for barna med foreldre som har samfunnskritiske yrker. Men hva om man er aleneforelder og blir syk i denne perioden?

Til oss kom denne problemstillingen opp, og vi ønsket å finne en så god løsning som mulig.

En alenemor uten nettverk var i en fortvilet situasjon. Hun ble selv syk, og det ble veldig tunge dager når hun hele tiden forsøkte å følge opp sitt eget barn, samtidig som sykdommen herjet i kroppen. Barnet har også hatt feber, og mor kontaktet legen som sa at det kunne være korona selv om de ikke ble testet.

Barnehagen hadde dialog med moren og oppfattet utfordringene hennes. En ansatt i barnehagen med god relasjon til barnet ønsket så gjerne å bidra. Hun tilbød seg å ha barnet hjemme hos seg i denne situasjonen. Dette mente vi som barnehage kunne være en god løsning, både for mor og for barnet.

I den forbindelse ble mor og barn satt i karantene, mor hjemme og hennes barn i karantene sammen med resten av familien til den barnehageansatte. Mor var veldig glad for dette.

Så nå har familien fått en liten gjest som kan være hos dem mens mor kan pleie seg selv og forhåpentligvis få nok hvile til å bli snarlig frisk.

For både mor og den barnehageansatte viser dette kjærlighet, raushet og omtanke.