Skrevet 23. jun. 2022 av Kari Kragset

Sommerforestillinger med fokus på musikkglede og mestringsfølelse

I Læringsverkstedet DoReMi barnehage skal barna få oppleve lekende læring, samspill og mestring gjennom musikk. Med musikkglede i sentrum hadde to DoReMi barnehager forestillinger med god underholdning som gav fine opplevelser, skapte stemning og fellesskapsfølelse.

I Læringsverkstedet DoReMi Gystadmarka barnehage på Jessheim har det vært en prosess fylt med lek, bevegelse, skaperglede og fellesskapsopplevelser.

«Hele denne våren har barnehagen hatt «Jonas i jungelen» som felles tverrfaglig tema. Før sommeren viste vi fram noe av det vi har holdt på med til foreldre, besteforeldre, skoleklasser og nabobarnehager, og 70 barn fra 2-6 år sto på utescenen» sier styrer, Kristin Brenli, i Læringsverkstedet DoReMi Gystadmarka barnehage.

«Vi blir altså så stolte i hjertet vårt. Barna er bare helt fantastiske og de bidro med endringer og idéer. De sang sangene fra forestillingen i leken og ikke minst heiet de på hverandre. Barna kom med tips til kostymer og rekvisitter og var engasjerte i det meste som har med sommerkonserten å gjøre. Vi vil jo at barna skal kjenne på mestringsfølelse og stolthet rundt det vi driver med, og barna har gjennom sommerforestillingen opplevd musikkglede og fellesskapsfølelse», sier de ansatte i barnehagen.

Gystadmarka Sommerfest


Bilde: Noen av 3-åringene var strutsebarn som danset med Strutsen Edmund. Aktive voksne er begeistrings-smittere i lek og samspill med barna. Læringsverkstedet DeReMi Gystadmarka barnehage.

I Skien ligger Læringsverkstedet Harmonien DoReMi barnehage. De hadde en uke med årets teaterfestival pluss en sommerfest som virkelig ble en suksess.

«Vi hadde en fantastisk uke med god stemning hos både barn og voksne. De har virkelig laget en flott ramme til festivalen med fellesskap seg imellom, musikalsk glede, mestring og godt humør», sier styrer, Gunhild E Sæterstøl, i Læringsverkstedet DoReMi Harmonien barnehage.

«På tirsdagen hadde vi teaterjakt hvor barna besøkte ulike poster for å finne fargene til regnbuen og de løste ulike oppgaver. På onsdag og fredag var det flere karakterer vi møtte rundt om i barnehagen, og på fredagen var «isbilen» på plass og delte ut is til alle barna. Og bestyrerinnen dukket også opp.

På torsdag ettermiddag hadde vi sommerfest der hver avdeling hadde hvert sitt innslag, og det var fint satt sammen og ledet av DoReMi gjengen, med Bente (pedagogisk leder) som konferansier. Alle avdelingene hadde selv laget kostymer som passet godt til. Det var salgsbod hvor barna hadde laget noe familien kunne kjøpe til en valgfri sum, samt kakesalg. Inntektene gikk til Sykehusklovnene.

Kr. 11.450, - er kommet inn, samt at mange flasker skal pantes», forteller Sæterstøl stolt.

Det var flere hundre familiemedlemmer samlet i barnehagen, og i tillegg var det besøk fra Læringsverkstedet Gystadmarka DoReMi barnehage.

Bilder: Læringsverkstedet DoReMi Harmonien barnehage