Skrevet 2. okt. 2020 av Christine Tømte

Slik får du de saftigste kanelbollene!

Trikset som gir deg supergode boller som holder seg gode lengre!

Har du hørt om tangzhong-style innenfor baking? Det er metoden som gjør gjærbaksten ekstra saftig. Grunnen er at ved å benytte denne asiatiske bakemetoden økes væskemengden med 75% eller mer. Dette gjør bakverket mer saftig, og holder det saftig i opptil flere dager etter at det er stekt.

Hva er det som gjør de saftige?

For å få inn mer væske, må man endre bakemetoden litt. Du starter med å lage en jevning av mel og væske. Her er det viktig at væsken er varmet opp til 65 grader først, slik at man får stivelsen til å gelatinisere. Når væsken er varmet opp, klarer deigen å ta opp mer væske. Det er dette som er tangzhong.

Det finnes flere oppskrifter med tangzhongmetoden. Vi har testet oppskriften på Krem.no, og kan bekrefte at bollene ble utrolig gode og saftige.

Oppskriften finner du her.

Lykke til med bakingen!