Skrevet 19. aug. 2021 av Kari Kragset

Megasuksess i barnehagen

Nyheter

Med ønske om barnehageplass ble 156 søknader lagt på bordet under hovedopptaket, men bare 25 barn fikk plass i Læringsverkstedet Tvildemoen barnehage. «Å være på "jakt" etter forbedringsområder og ikke minst lytte til foreldre og ansatte, det har vært viktig», sier Heidi Olsen Nedkvitne, styrer i Læringsverkstedet Tvildemoen barnehage.

Suksessfaktoren har vært tydelig - Enestående ansatte og fornøyde foreldre og barn gjør barnehagen unik.

«Vi har svært dyktige ansatte som vil gjøre en forskjell og er stolt av jobben de gjør. Dette opplever foreldre i form av hvordan de blir møtt i hverdagen av genuint interesserte ansatte og i tillegg ser de at det hver dag blir lagt til rette for god og kreativ lek. Vi har hele tiden vært i endring og utviklet oss mot nye og bedre mål», forteller Nedkvitne.

Geir Ove Nesheim er en av foreldrene som har barn i barnehagen. Nesheim er ikke tvil om at barnehagen var riktig valg for barnet.

«Som foreldre var det med en viss grad av usikkerhet vi tok valget og skiftet barnehage for gutten vår. Allikevel valgte vi å sette vår lit til alle de positive tilbakemeldingene vi hadde hørt i flere år om nettopp Læringsverkstedet Tvildemoen barnehage. Vi har aldri vært i tvil om at vi tok det rette valget. Først av alt er det et flott område og et bygg som er bygd med tanke på å legge til rette for både kreativ, utforskende og motorisk lek. Omgivelsene byr på mange muligheter», sier Nesheim.

Tvildemoen foreldre

Foto Tvildemoen: Far og sønn, Geir Ove Nesheim og Brage Haugse Nesheim (3 år og 4 mnd.)

Nesheim forteller videre at selv med et stort og flott bygg så er det ingen suksess uten et dyktig personale, og personalet i denne barnehagen er i særklasse.

«Alltid godt humør, alltid mye energi, alltid med blikk for barnet både tidlig og sent, og voksne som byr på seg selv. En sitter ikke med inntrykk av at de voksne bare skal komme seg gjennom en arbeidsdag, men vi opplever voksne som vil det beste for barna. Så mange idéer og godt pedagogisk innhold!! Uansett om en er assistent eller barnehagelærer, så er alle like dyktige og alle ser ut til å bidra med sine styrker.

I tillegg kan vi ikke komme utenom maten. Gjennom hele uka er det kvalitet, og barna får et variert mattilbud med mange ulike smaker. Både godt og sunt! Våre barn har fått være med på så mye, og våre barn har blitt møtt ut ifra sine egne premisser. Læringsverkstedet Tvildemoen barnehage er gode på å se enkeltindivider, og de er gode på å gjøre grupper av barn gode», sier en fornøyd Nesheim.

Styrer Nedkvitne er veldig fornøyd med innsatsen til de ansatte.

«Vi bruker foreldreundersøkelsen aktivt for å se på sider ved foreldreopplevelsen som en viktig del av vårt arbeid. Vi har et godt arbeidsmiljø og dersom det oppstår utfordringer, blir det tatt tak i. Jeg tror at teamet føler seg godt verdsatt som ressurs og vi har en god forståelse for det å gi og ta i hverdagen.

Jeg kommer ikke utenom å skryte de ansatte "opp i skyene". De er bare helt fantastiske. Jeg har et godt lederteam som hver på sin måte trekker godt sammen med meg, og vi styrer "skuta" mot felles mål. Det er sikkert noe alle kan si, men jeg mener det virkelig! Et godt arbeidsmiljø og trivsel på arbeidsplassen har vi også fått fordi vi har knyttet til oss flinke vikarer. De tar vi godt vare på, og de føler seg raskt som en del av teamet. Vi prioriterer god bemanning og sparer sjelden på vikarer der det er behov. Dermed er også de ansatte veldig flinke til å samarbeide, og de finner gode løsninger der vi ikke klarer å bemanne barnehagen optimalt», sier en stolt styrer.

FLERE ARTIKLER: