Skrevet 26. mar. 2025 av Christine Tømte

Matprat – kompetansedeling og kompetanseheving – hånd i hånd.

Nyheter, Meninger

Hver andre måned har vi Matprat for våre matansvarlige, styrere og regionledere. Møtene ledes av Vibeke Blystad, fagutvikler og Frode Selvaag, som har ansvar for Et Godt Måltid internasjonalt i Dibber.

Matpratene startet under korona, som en måte å nå ut når fysiske kurs ikke var mulig. Det viste seg raskt å være en effektiv og fleksibel form for kompetansedeling i en travel hverdag. Vi tar opp aktuelle temaer og det er lav terskel for å stille spørsmål underveis. Ofte er våre egne barnehager med og deler sitt arbeid innenfor matsvinn, økonomi, mat ute på tur samt mange flere tema. Noen ganger inviterer vi inn vår mentor Arne Brimi, som kommer med sine tips og gode råd. Arne Brimi har vært med oss siden 2016.

Det er stadig nye spørsmål som dukker opp – og da er det godt å vite at man har gode kollegaer å støtte seg på. Vår teamsgruppe «Et godt måltid» teller over 850 medlemmer. Tenk, 850 kollegaer som kan hjelpe deg om du lurer på noe. Allergier, spesialkost og ikke minst, inspirasjon til nye retter er ofte stilte spørsmål.

Gjennom Et Godt Måltid, som nå har rukket å bli 9 år, tar vi vårt samfunnsansvar på alvor. For som vi vet: Mat er mer enn hva som er på tallerkenen – det handler om fellesskap, omsorg og gode vaner for livet.