Skrevet 7. jan. 2022 av Kari Kragset

Kjærlighetstreet på Straume

Nyheter

I Læringsverkstedet ønsker man å spre hjertevarme, raushet og glede i nærmiljøet. Barna og ansatte i Læringsverkstedet Straume barnehage spredte på en overraskende og kreativ måte kjærlighet og godhet i nærmiljøet. De laget et nydelig kjærlighetstre på en sti for turgåere da de markerte Barnas hjertedag i 2021.

På Barnas hjertedag skal vi bry oss om menneskene rundt oss, og ikke minst kjenne på hvor godt det er å glede andre. I den forbindelse ble kjærlighetstreet en realitet på Straume.

«Det hele begynte med at et ellers ordinært furutre langs stien ble forvandlet til et kjærlighetstre. Treet er sjarmerende pyntet av 2- og 3 åringene våre med røde hjerter, barnetegninger og gode ord til turgåere som stopper opp her for en pust i bakken. På hjertene står det f.eks. «Ha en fin dag!», «God tur!», «Du er super!». Det er en boks full av kjærlighet på pinne, samt en oppfordring til turgåere om å forsyne seg og gjerne legge en ny tilbake for slik blir det også en kjærlighet til den neste som går forbi», smiler Anne Lie Foldnes, pedagog i Læringsverkstedet Straume barnehage.

Hun sier at så lenge pandemien har påvirket hverdagen, så har turer og utetid fått enda større fokus i vår ellers så uteglade barnehage. Dette er litt av bakgrunnen for at vi valgte å ta med oss Barnas hjertedag ut i naturen i fjor.

«Kjærlighetstreet har blitt et eget turmål for barna i barnehagen. Det hjelper oss med å skape et varmt og inkluderende miljø hvor vi vil andre vel, ha hjerte for hverandre og smitte hverandre med raushet. Hjertekulturen er en viktig del av barnehagen, og det er fint å finne på noe godt vi kan gjøre for andre. Barnegruppa er veldig opptatt av at de har et eget tre i skogen. Foreldre forteller at de ofte går på tur hit, og barna forteller med stolthet at de har besøkt hjertetreet og har gitt noe tilbake til treet», sier hun.

Nå nærmer det seg en ny hjertedag, og barnehagen er klar for å oppgradere kjærlighetstreet med nye overraskelser.

«På hjertedagen i år skal vi oppdatere kjærlighetstreet med hjerter laget av perler og laminerte sitater om kjærlighet og vennskap fra barna. Dette blir tema i ukens hjertesamling og aktivitet i etterkant av samlingen. På fredag skal vi gå til treet og henge opp alt det nye - og kanskje smake på en kjærlighet hver.

Nå er det spennende turdager i vente for 2-3 åringene for å se om kjærlighetstreet har blitt besvart med ny kjærlighet», forteller Foldnes.