Skrevet 3. sep. 2019 av Jonas Skirbekk

Jeg er verdifull - og det er også dyrene våre!

August måned er en travel, spennende og morsom måned hvor barn begynner i barnehagen for kanskje første gang.

Barna skal bli kjent med en helt ny hverdag hvor mamma og pappa ikke er med dem og hvor de treffer på nye voksne og barn - og i vårt tilfelle som har barnehage på en gård: barna skal bli kjent med dyra våre.


I Læringsverkstedet Ekrene Natur og gårdsbarnehage har vi et lite fjøs hvor vi har høner, kyllinger, griser og kaniner. Langs gjerdet kan vi treffe på hest, hvor det nylig kom et lite føll. I tillegg er der sauer og lam om våren.

Å ha dyrene så tett på barnehagen, er noe både store og små setter pris på. Det er et stort ansvar å ta vare på dyrene, mate dem, kose med dem, rengjøre og se til at de har det bra.

Gårdsdyr står sentralt i vår barnehagehverdag, og barna er både nysgjerrige og glade for å hilse på dem. Det er ikke alltid like lett for et barn å si "hade" til mamma og pappa når en blir levert i barnehagen, men når vi spør om vi skal bort å hilse på hesten, så vinker de raskt "hade".

Under tilvenningen er vi stadig borte og hilser på dyrene da vi ser at dette har en positiv innvirkning på barna. Enten det er små kyllinger eller store hester så lærer vi barna å ta godt vare på dyrene og at også disse har følelser, akkurat slik som oss. Dyrene trenger også kos, de trenger å lufte seg, de liker ikke å være alene og de blir lei seg om vi ikke er snille med dem.

Jeg er verdifull - og det er også dyrene våre.

Blogg:
Vegard Tollaksen
Styrer i Læringsverkstedet Ekrene Natur og gårdsbarnehage