Skrevet 25. feb. 2021 av Kari Kragset

Høye tall i Foreldreundersøkelsen. «Vi er ydmyke og stolte!»

Nyheter

Læringsverkstedet sine barnehager har mange steder skåret høyt i Foreldreundersøkelsen. Det viser at trivsel, lidenskapelig interesse for barn og foreldre og faglig arbeid i barnehagen er fundamentalt viktig.

I Læringsverkstedet sine barnehager, rundt om i landet, er det mange høye skår i Foreldreundersøkelsen. Her er noen av barnehagenes kommentarer i forbindelse med resultatet av undersøkelsen.

I Nord-Norge, nærmere bestemt i Bodø, ligger Læringsverkstedet Nerenga barnehage. De ansatte er stolte av barnehagen.

«Jeg har fremdeles et sterkt eierforhold til barnehagen og vil at vi skal være gode!»

«Vi har et svært dyktig og stabilt personale som er stolt av barnehagen, stolt av jobben sin og stolt av å jobbe i Læringsverkstedet. Jeg mener disse punktene har mye å si for at vi skårer høyt år etter år.

Vi har jobbet målbevisst med foreldresamarbeidet over tid.

Vi er gode på hente/bringe- situasjoner der vi etterstreber at alle skal få en super tilbakemelding om sitt barn hver dag. Vi er gode på informasjon til foreldrene, og vi tar dem på alvor.

Vi har også jobbet målbevisst med tilvenning og voksen/barn-relasjonen. Vi setter oss mål og vil stadig forbedre oss. Dette synes på foreldreundersøkelsene, da vi stort sett har det samme eller høyere skår på de ulike punktene enn året før», forteller styrer i Læringsverkstedet Nerenga barnehage, Kirsti Asplund.

Foto: Læringsverkstedet Nerenga barnehage

I et vakkert sted på Vestlandet ligger Læringsverkstedet Tvildemoen barnehage på Voss. De ansatte føler stor ydmykhet overfor foreldrene.

«Så utrolig kjekt!»

«Jeg som styrer opplever at jeg har et unikt og godt team, med gode ledere som er kvalitetsbevisste på hvordan de planlegger det pedagogiske arbeidet og assistenter og fagarbeidere som ønsker å ta ansvar.

Alt i alt er det i det daglige, gode arbeidet at foreldre i møte med personalet ser de ansatte sin interesse for barnet. Gjennom MyKid får de et godt innblikk i mye av den gode aktiviteten vi har hver dag.

Det har blitt lagt ned et omfattende arbeid med tanke på spesialpedagogiske arbeidsmetoder som er viktig for barn med spesielle behov. Vi har laget gode strategiplaner, sosialhistorier og vi har fått til mye godt arbeid som nok også foreldrene til disse barna ser og legger merke til», sier styrer i Læringsverkstedet Tvildemoen barnehage, Heidi Olsen Nedkvitne.

Foto: Læringsverkstedet Tvildemoen barnehage

Fra Voss og nordover til Åndalsnes og Isfjorden i Møre og Romsdal. Her ligger Læringsverkstedet Rabben barnehage med to avdelinger, og selv om det er synkende barnekull i kommunen er begge barnehagene helt fulle per dags dato. Svært fornøyde foreldre viser suksessfaktorer på flere punkter.

«Trivselen er høy, barna gleder seg og vil være i barnehagen!»

«Vi er engasjerte og stabile voksne som virkelig er glad i barn og i jobben vår. Vi er tett på barna, følger opp og har god kontakt med foreldrene. MyKid er helt supert. Vi er blitt veldig gode på den daglige tilbakemeldingen til foreldrene og tar fort kontakt hvis det er noe ekstra. Et godt arbeidsmiljø, mye humør og ansatte som trives sammen og vil hverandre vel er viktig. Ellers har vi jobbet mye med samspill og relasjoner og foreldrene merker nok dette godt.

Barnehagen i Isfjorden ble åpnet i 2017, og det gjorde virkelig susen! Alle er så fornøyde. Den ligger like ved sentrum, skole og idrettshall, noe som er praktisk for foreldrene angående levering og henting. Det eldre bygget på Åndalsnes er nylig renovert, og der fikk vi helt nytt uteområde i fjor sommer. Den ligger langt fra både sentrum og butikker og skoler, men nær marka og skogen. Det betyr mye for foreldrene.

Vi er mye ute på tur. Her bor mange naturelskere og familier kommer flyttende til, og disse setter stor pris på at barna deres er mye ute. Å være glad i uteliv er nødvendig for å jobbe i Rabben», sier styrer i Læringsverkstedet Rabben barnehage, Heidi Heen Brovold.

Foto: Læringsverkstedet Rabben barnehage

I Ullernåsen, med fantastisk utsikt over Oslo by, ligger Læringsverkstedet Slalåmveien barnehage. De ansatte i barnehagen er strålende fornøyd med resultatet.

«Vi lover dere at vi skal fortsette å være her for barna deres hver eneste dag, også fremover!»

«Det er helt utrolig å jobbe sammen slik vi gjør i Slalåmveien - Godt samhold, motiverte og engasjerte ansatte, humor og kreativitet skaper et personale som er klar for å gjøre det beste ut ifra situasjonen. Vi har gjennom mange år hatt et veldig lavt sykefravær, noe som gjenspeiler det gode arbeidsmiljøet vi har.

Vi har mange tradisjoner hos oss som ikke minst foreldre og besteforeldre setter pris på.

I tillegg har vi et godt mattilbud og er en fullkostbarnehage. Alle som kommer inn porten hos oss skal bli møtt med smil og vennlighet.

Foreldrene er fornøyd med jobben vi gjør, og det viktigste av alt, de stoler på at barna har et trygt og godt sted å være og at de har et godt læringsmiljø. De gir uttrykk for at Slalåmveien gir barna den beste starten på livet, og de er trygge på at vi får verdens viktigste verdier til å vokse», sier styrer i Læringsverkstedet Slalåmveien barnehage, Nina Nordlien Nordenstrøm.

Foto: Læringsverkstedet Slalåmveien barnehage

Cirka 20 minutter nordover fra Oslo, ligger Lørenskog og Læringsverkstedet Margaretalia barnehage. I barnehagen er foreldresamarbeidet godt og viktig.

«De ansatte er gode på å se enkeltbarnet!»

«Vi i Læringsverkstedet Margaretalia barnehage er en liten barnehage hvor alle kjenner alle. Ikke minst så har vi et godt samarbeid på tvers av avdelingen, med faste vikarer og ikke minst en engasjert personalgruppe som gir det lille ekstra. Vi skårer 4,9 på Foreldreundersøkelsen mye grunnet foreldresamarbeidet! De ansatte er gode på å se enkeltbarnet og ikke minst så har de en tett dialog med foreldrene.

Vi holder til i et snart 100 år gammelt bygg, men barnehagen har blitt pusset opp både ute og inne og fremstår fin og ryddig. Ikke minst innbyr barnehagen til variert lek i samspill med aktive voksne. Vi er synlige i nærmiljøet og vi har mange tradisjoner i løpet av et år. I tillegg har vi en kjøkkenassistent som til vanlig serverer nydelig mat fire dager i uken, med utgangspunkt i Et godt måltid!

Vi har ekstra fokus på voksenrollen, og ikke minst det å etablere en hjertekultur er noe vi jobber med kontinuerlig. Oppskriften er varme, rause mennesker som gir det lille ekstra i møte med liten og stor hver dag», forteller styrer i Læringsverkstedet Margaretalia barnehage, Mona Johansen.

Foto: Læringsverkstedet Margaretalia barnehage

LES OGSÅ: