Skrevet 16. okt. 2019 av Jonas Skirbekk

Gåsehud av barnehagens jobbing med TID!

TID er årets tema på Verdensdagen på Psykisk helse, og ikke rart det ble gåsehud av det som gjøres i Læringsverkstedet Aronien barnehage.

Styrer Marianne Horten forteller:

Vi ønsker å ha fokus på psykisk helse for å kunne bidra til et varmere og rausere samfunn. Vi ønsker også at det skal bli mer åpenhet rundt temaet, slik at det er lettere å prate om.

Årets tema er «GI TID», og har som mål å oppfordre oss alle til å bruke tiden på å gjøre ting som er godt for den psykiske helsen.

Mange opplever at tiden ikke strekker til.

I barnehagen er vi opptatt av å være tilstede her og nå. Vi er opptatt av å gi barna tid i hverdagen til å være seg selv og utforske i sitt eget tempo. Vi har ansatte som har blikket på barnet og som er tilstede i lek og aktiviteter. Vi har det ikke travelt, vi gir av vår tid og er med på å gi barna en god start i livet.

Vi har tid til å kjenne litt ekstra på vannet og såpen når vi vasker hender, tid til å spise selv, tid til å bygge høye tårn, rive ned og bygge opp igjen. Tid til å rense bær sammen, tid til å stoppe langs stien og utforske maurtuen sammen, tid til gode samtaler, tid til å se den samme boken om og om igjen, tid til å tulle og tøyse, tid til å la to barn finne lekens magi sammen med en voksen.

Vi har tid.

I dag startet vi dagen i grillhytten der vi hadde invitert alle foreldre/foresatte til å komme innom før de gikk på jobb. Vi hadde tent fakler, hadde reinsdyrskinn på benkene og rolig musikk. Vi serverte norske epler og varm kaffe. Utenfor var det ekte bergensvær.

Mange tok turen innom grillhytten, og noen ble sittende en god stund. Vi hadde gode samtaler, der hovedtemaet var tid.

Vi hadde fokus på hva vi kan gjøre for oss selv og for andre. Stemningen var veldig god, og vi fikk mange gode tilbakemeldinger fra foreldrene. Som styrer var det godt å ha tid til å prate med foreldrene som kom innom. Det ble en veldig fin start på dagen og en god arena for å ta vare på relasjonene.

På avdelingene har små og store brukt dagen på å lage middag, og alle foreldrene var invitert til å spise sammen med barna da de hentet. Foreldrene satt stor pris på dette tilbudet, og flere mente at vi godt kunne gjøre dette oftere :-) Målet for oss var å gi barn og foreldre en fin avslutning på barnehagedagen, samtidig som familien på denne måten får mere tid når de kommer hjem. Tid til å være sammen og gjøre andre ting de liker.

Jeg hadde også lyst til å overraske verdens beste kollegaer, og gjorde litt ekstra stas på de på pauserommet. Alle fikk lengre pause, og muligheten til å kose seg med epler, kaffe, te, ost og kjeks. Dette ble satt pris på. En av tilbakemeldingene var: Gåsehud.

Det er alltid koselig å gjøre noe for andre.