Skrevet 21. mai 2024 av Kari Kragset

Et forbilde ved valget om å bli barnehagelærer

Nyheter

Barnehagelærer og student, Jesper og Steffen, var i praksisplass med praksislærer, mentor og rollemodell Kurt Ivar Morsdal. «Kurt har vært en inspirasjon når det kom til det å kunne skape gode minner og opplevelser man har med seg gjennom hele livet. Som student og fremtidig barnehagelærer har vi satt veldig stor pris på å få ham som praksislærer.»

Da Steffen og Jesper var små, gikk de i barnehagen i Bodø med Kurt som pedagog i barnehagen. Nå studerer Steffen til å bli barnehagelærer med Kurt som praksislærer, mens Jesper nå er ferdig utdannet barnehagelærer og har hatt akkurat samme praksislærer.

Jesper sier at Kurt har hatt en veldig stor del i yrkesvalget.

«Å få komme til Kurt i praksis, det var en stor ære. Det var noe jeg hadde lyst til da jeg begynte på studiet, og jeg visste at vi skulle ut i praksis. Da var det en barnehage jeg hadde lyst å komme til og det var å få lov til å oppleve Kurt», forteller Jesper.

«Først og fremst setter jeg veldig pris på alle minnene jeg har fra barnehagetida, og mange av disse minnene er knytta opp mot Kurt. Der han tok oss med på opplevelser og gjorde ting som jeg husker den dag i dag. Jeg setter også stor pris på å bli kjent med ham i voksen alder, og å få lære fra ham som student og fremtidig barnehagelærer. Å komme hit og bli tatt under vingene, se hvor engasjert han er og hvor lyst han har til å dele kunnskapen sin», forteller han.

«Kurt har vært en inspirasjon når det kom til det å kunne skape gode minner og opplevelser som man har med seg gjennom livet.»


«Med denne bakgrunn i livet mitt, så har det vært med på å trigge valget mitt til å bli barnehagelærer selv. Jeg ønsker å gi den samme påvirkninga til fremtidige unger. Så jeg vil absolutt si at Kurt har vært en pådriver og motivator for å bli barnehagelærer», sier han videre.

Kurt i samtale med Steffen og Jesper.
Kurt i samtale med Steffen og Jesper.

Steffen sier det har vært veldig fint og setter pris på å få den erfaringa med folk som virkelig kan yrket og som har vært en god stund i jobben.

«Kurt har vært en kjempefin mentor å ha. Han deltar, stiller opp og er med i diskusjoner og samtaler. Han har gitt meg et innblikk i hvordan han har jobba i de 20-30 årene han har vært i yrket. Det gir meg inspirasjon til slik jeg ønsker å være som barnehagelærer og pedagogisk leder.

Det har vært veldig fint å være her, spesielt når jeg får lære fra de beste, så blir det det beste for min del», sier Steffen.

Begge to syntes det var stor stas å få lov å ha praksis i barnehagen til Kurt, og Kurt var også veldig glad da de kom til barnehagen.

«Det har jo vært helt fantastisk. Jeg husket jo ikke at jeg hadde de to i barnehagen i utgangspunktet, men da jeg fikk vite det etter noen uker, så kjente jeg jo igjen småguttene. Det har vært helt utrolig artig, og de har fortalt masse historier som de husker fra den gangen.

De husker naturopplevelsene og referanseområdene. De husker eventyrene jeg fortalte, og det er de samme eventyrene jeg forteller nå etter 30 år», smiler Kurt.

«Jeg er jo på mange måter samme person og gjør de samme tingene. Kler meg ut og leker baby, og dette husker de. Så det er ikke sånn at det er stor forskjell på den måten jeg driver nå og tenker pedagogisk som det var for 30 år siden. Så jeg tror begge to kjente seg igjen, faktisk, og det virker nå som de har vært veldig fornøyd med opplegget.»

Kurt ønsker å bringe videre den erfaringen han har.

«Jeg håper å gi mine erfaringer videre til studentene, og håper at de igjen, kanskje i sin barnehage, kan bringe noen av disse momentene inn i sin jobb.»

Steffen er klar i din tale.

«Når jeg ser den effekten som en barnehagelærer kan ha, så er det klart at gode verdier og opplevelser er noe man ønsker og gi videre, og som jeg tror vi får positivt tilbake», meddeler han.

Og Jesper er enig.

«For den måten han jobber på er ganske unik, og slik ønsker jeg å bidra i jobben min.»

Steffen, Jesper og Kurt i barnehagen.
Det ble stor gjensynsglede da Kurt kjente disse to igjen.