Skrevet 22. aug. 2023 av Kari Kragset

Den kinesiske delegasjonen besøkte Læringsverkstedet Fana Gårds- og friluftsbarnehage

Nyheter

Læringsverkstedet Fana Gårds- og friluftsbarnehage hadde storfint besøk fra den kinesiske delegasjonen til HVL (Høyskolen på Vestlandet.) Delegasjonen bestod av lærer, forsker og phd kandidat innenfor barnehagefeltet (Early education). Med seg hadde de også en gutt på 6 år som syntes dette var utrolig kjekt og spennende.

Delegasjonen var spesielt interessert i å høre om pedagogikken i den nordiske barnehagemodellen og fokuset vårt på natur og friluftsliv.

«Outdoor based education er veldig lite tilstedeværende i deres kultur og i barns oppvekst generelt. De ønsket å samle kunnskap, høre på erfaringer og få forslag til teori og forskning på temaet. De ble vist og fortalt hvordan vi bruker naturen som pedagogisk arena for læring og utvikling i barnehagen, og de fikk innblikk i hvordan vi inkluderer gårdsdriften i det pedagogiske arbeidet med barna. De fikk hilse på dyrene, mate sauer og smake og se på avlinger av bl.a grønnsaker, frukt og bær. Vi snakket mye om risikolek, utforsking, undring, erfaringsbasert læring og barn med spesielle behov», sier styrer i Læringsverkestedet Fana Gårds- friluftsbarnehage, Anna Louise Darlington.

Det var noen ekstremt gjørmete og glade barnehagebarn som kom løpende for å hilse på gjestene da de ankom.

«Dette syntes de var veldig kjekt og fascinerende. 6-åringen lurte på om han ikke kunne få begynne i barnehagen her. Det var godt bergensvær ute denne dagen og de var imponert over at barna fikk være ute å bruke vann som element og berikelse til lek og aktivitet. Ikke minst regntøyet bemerket de hadde en litt annen kvalitet her, bedre enn det de var vant til hjemme.»

«Det var et veldig kjekt og utviklende besøk, og nå er vi invitert til Beijing. Vil bare anbefale å ta imot slike besøk når mulighetene viser seg. Det er utrolig givende og lærerikt å kunne snakke om erfaring, barnesyn, teori og kunnskap med mennesker fra andre kulturer innenfor samme fagfelt», forteller hun.