Skrevet 5. sep. 2019 av Jonas Skirbekk

Deilig å være ute i naturen!

"Med friluftsdagen er dette en glimrende anledning til å benytte det naturen har å tilby», sier Astrid Reierstad, idrettspedagog i Læringsverkstedet Borgen Idrettsbarnehage

Friluftlivetsuke er godt i gang, og Læringsverkstedet Borgen Idrettsbarnehage hadde en friluftsdag med et godt tiltak for å få barn ut i naturen.

«Det er bra at barn trives ute, og målsetningen er å være ute så mye som mulig med barna. Det er viktig, og med friluftsdagen er dette en glimrende anledning til å benytte det naturen har å tilby», sier Astrid Reierstad, idrettspedagog i Læringsverkstedet Borgen Idrettsbarnehage

«I barnehagen er det også noen barn som syntes det er vanskelig å være inne i store grupper, men når de kommer ut blomstrer de! De stortrives ute», forteller hun.

I barnehagen har det vært mye aktiviteter med hengekøyer som barna kan prøve, stjerneorientering, natursti og selvfølgelig bålpanne der barna kunne få pølser, grønnsaker og sist men ikke minst «eplesnacks» til dessert.

Ei jente på 4 år sa, «Jeg kan stå i kø jeg, jeg kan det!», da hun skulle hente sin 2. pølse. Ellers har kommentarene fra barna vært; «Dette var bra!» «Vi har grilla pølser!» «Vi har ligget i hengekøye, og det regna!» «Vi har vært i Hakkebakkeskogen og funnet noen merker!» «Løypa i skogen var lang!»

Denne uken er det masse arrangementer rundt omkring over hele landet.

«Mange barnehager som markerer denne dagen, og da måtte vi være med på det også. Det er deilig å være ute», smiler Reierstad.

Sjekk linken til https://friluftslivetsuke.no

Kanskje du kan finne noen aktiviteter i nærområdet?