Skrevet 15. mar. 2024 av Kari Kragset

10 år på rad med suksess i foreldreundersøkelsen

«Vi er ydmyke for de gode resultatene vi har fått på foreldreundersøkelsen, og setter ekstra pris på at den generelle trivselen er høy», sier Jan Erik Marcussen, styrer Læringsverkstedet Ekeberg Idrettsbarnehage. De ønsker hele tiden å være den beste barnehagen for barn, foreldre og ansatte, og vil alltid ha et høyt faglig fokus med voksenrollen som utgangspunkt for kvalitet.

«Vi opplever at idrettsbarnehagen er en gjeng med ansatte og foreldre som sammen vil det beste for alle, og da samarbeider vi godt for å nå det målet. Dette kan være noe av grunnen til at vi for 10. år på rad scorer høyt på foreldreundersøkelsen», forteller Marcussen.

Et høyt faglig fokus og dyktige ansatte har gitt barnehagen et godt omdømme i nærmiljøet, og foreldrene viser på foreldreundersøkelsene at de er fornøyde. Læringsvekstedet Ekeberg Idrettsbarnehage er en tydelig profilbarnehage som har som mål å skape bevegelsesglede og matglede gjennom pedagogisk idrett som metode.

«Helt siden oppstart i 2006, har vi hatt kvalitet og stort fokus på de ansatte. Med en tydelig profil har vi tiltrukket oss kollegaer som har en grunnleggende tro på bevegelsesglede og matglede. Helt fra oppstart har vi vært opptatt av at kropp imiterer kropp, og vi har aktive, tilstedeværende og begeistringssmittende ansatte.

I barnehagen har vi gode rammer med et fantastisk nærmiljø som byr på gode muligheter for turglede både sommer og vinter. Barnehagen er bygget inn i Ekeberg Idrettshall og vi disponerer 400 m2 av Ekeberghallen i hele vår åpningstid. I hjertet av barnehagen har vi et åpent kjøkken hvor kokken Su lager varm lunsj og grove rundstykker hver dag», forteller han videre.

Barnehagen, sammen med foreldre, har et godt og velfungerende FAU der man samarbeider godt.

«Det har alltid vært viktig for oss å skape et trygt og godt miljø i og rundt barnehagen.»

«Sammen gjør vi ulike ting for å skape et godt og trygt psykososialt barnehagemilø. FAU, i samarbeid med barnehagen, arrangerer en høst- og vårsuppe. Da inviterer vi alle foreldre, besteforeldre, søsken og barn til suppe på utelekeplassen kl. 15.30 – 16.30. Her er det uformell mingling og god stemning. Til en meget billig penge får alle en liten middag som gjør at de er klare for resten av ettermiddagen. I januar arrangerer FAU juletrefest, eller som i år, hvor de arrangerte disco i hallen. I juni har vi fast sommerfest som FAU og barnehagen arrangerer sammen. De siste års tradisjon har vært å ha festen ute ved Maximushytta. Her har vi store gressletter hvor FAU serverer mat og drikke, og de ansatte arrangerer ulike leker og konkurranser som foreldre og barn kan være med på. Det er alltid gøy når mamma og pappa kan være med å leke», sier styreren.

Ansatte i Læringsverkstedet Ekeberg Idrettsbarnehage
«Vi er ydmyke for de gode resultatene vi har fått på foreldreundersøkelsen», sier de ansatte.
Ansatte i Læringsverkstedet Froyland Gardsbarnehage

Fornøyde foreldre, høy kvalitet i barnehagen og godt samarbeid mellom barnehage og hjem er noe av det foreldre har vektlagt.

Kjempegode resultater