Våler DoReMi

66 verdifulle
barn

mandag — fredag
06:45 — 17:00

Om barnehagen

Barnehagen ligger på Folkestad 2 feltet i Våler i Østfold. Barnehagen blir drevet etter DoReMi-konseptet. DoReMi er et spennende og annerledes barnehagetilbud, og er et konsept som legger vekt på barns evne for musikk og språk.  To ganger i året holder vi konserter for barnas familier og andre interesserte. Konsertene  holdes  i egnet  konsertlokale og har rundt 250 tilskuere. 

 

Barnehagen har flott stor "parkmessig" tomt med fjellknauser, flere lekehus, grillhytte, sykkelstier, gressplen, lekeapparater, båt og husker. Barnehagen ligger rett ved skogen og lysløypa. Vi har også vår egen flotte utelekeplass i skogen. Her har vi hinderløyper, bålplass og gapahuk.

Barnehagen har 65 barn fordelt på 5 aldersgrupper. Alle aldersgruppene har pedagogisk leder med godkjent førskolelærerutdannelse. Barnehagen har litt over 15 årsverk.

I samarbeid med Arne Brimi og Ryfylkekokken Frode Selvaag, har vi i Læringsverkstedet utarbeidet matkonseptet Et Godt Måltid, hvor vi har fokus på kortreist, hjemmelaget og sunn mat, mattradisjoner, matkultur og matglede.Vi har egen kokk og serverer 3 varmmåltider i uka. I tillegg lager vi varmmat på bål i skogen og i grillhytta vår. Målet vårt er at barna ikke bare skal bli glad i mat, men også oppleve gleden ved å lage og spise den sammen med andre! Voksne er forbilder og idoler. Derfor er det en selvfølge i Læringsverkstedet, at vi voksne sitter ved bordet og spiser med barna. Det er også en helt selvfølgelig del av jobben vår å spise og smake på det vi blir servert, og å tenke pedagogisk, kreativt og fantasifullt rundt måltidene.

Vi har også dyr i barnehagen. 10 flotte høner har stor boltreplass med fjøs. Hønene kan også gå fritt i barnehagens uteområde på dagtid. Barna får daglig være med å mate og stelle og hente ferske egg.


Pris: 2830,-
Pris for mat: 350,-

Anim pariatur cliche r eiusmod high life accusamus terry richardson ad squid. Nihil anim keffiyeh he eiusmod high life accusamus terry richardson ad squid. Nihil anim keffiyeh heeprehenderit, enim eiusmod high life accusamus terry richardson ad squid. Nihil anim keffiyeh helvetica, craft beer labore wes anderson cred nesciunt sapiente ea proident.

Anim pariatur cliche reprehenderit, enim eiusmod high life acc eiusmod high life accusamus terry richardson ad squid. Nihil anim keffiyeh heusamus terry richardson ad squid. Nihil anim keffiyeh helvetica, craft beer labore wes anderson cred nesciunt sapiente ea proident.

Anim pariatur cliche reprehenderit, enim eiusmod high life a eiusmod high life accusamus terry richardson ad squid. Nihil anim keffiyeh heccusamus terry richardson ad squid. Nihil anim keffiyeh helvetica, craft beer labore wes anderson cred nesciunt sapiente ea proident.


Fokusområder


DoReMi Våler følger Læringsverkstedets verdigrunnlag og pedagogikk, og jobber med hele Rammeplanen gjennom vårt hovedfokus på musikk og språk. Vi legger også vekt på andre estetiske/ musiske fag som dans, drama og kreativitet. Hos oss får barna
* Leke og lære med musikk
* Lære å spille instrumenter
* Medvirke til og delta på konserter
* Språkstimulering med kjennskap til engelsk

Musikk og språk er nært knyttet sammen. Lek med rytme og lyder er eksempler på dette. Hos oss foregår språklek og språkstimulering både på norsk og noe på engelsk. Personalet bruker engelsk i hverdagen – rutiner – aktiviteter - samling og barna lærer engelske rim, regler, tall, dager, begreper og sanger.

 Sang er et viktig virkemiddel i språkstimuleringen hos oss. Alle barna har ukentlig musikkgrupper hvor de har tilgang til et mangfold av instrumenter. Vi har kor, dansegrupper, bevegelsesleker og rytmelek som hverdagsaktiviteter. Vi stimulerer barnas egen spontansang, de blir kjent med ulike musikksjangere og får lage eget show med scene, bruk av mikrofoner og eget orkester.

Skolestarterne våre får mulighet til fordypning i et eller flere instrumenter. Vi samarbeider med Kulturskolen og har leid inn egen musikklærer. I år er det instrumentet fiolin skolestarterne skal bli kjent med.

Til konsertene våre samarbeider vi med musikklinja på Kirkeparken VGS hvor elever fra videregående skole spiller i bandet.  


Avdelinger/baser

Rød

11 verdifulle barn født 2016

1 - 2 år

Gul

12 verdifulle barn født 2015

2 - 3 år

Blå

13 verdifulle barn født 2014

3 - 4 år

Grønn

14 verdifulle barn født 2013

4 - 5 år

Orange

16 verdifulle barn født 2012

5 - 6 år

Dokumenter

Dokumenter fra Læringsverkstedet

Prinsipper i vårt pedagogiske arbeid

  • Barns egenverd
  • Aktive voksne
  • Aktiv begrepslæring
  • Repetisjonsprinsippet
  • Spiralprinsippet
  • Interaktive samlinger/grupper
  • Læringsmiljø

Les mer om vår pedagogikk

Kontakt