Velkommen til Tyholmen barnehage

Barnehagen ligger i et elegant gammelt bygg som ble bygget i 1880. Etter omfattende restaurering ble barnehagen startet i 2007 med navnet Soria Moria Arendal. I 2016 ble barnehagen kjøpt opp av Læringsverkstedet, og navnet ble endret til Læringsverkstedet Tyholmen barnehage. Læringsverkstedet er en privat barnehagekjede som eier og driver barnehager i store deler av Norge. I våre barnehager får barn et godt grunnlag for livslang læring – i kunnskap, vennskap, trygghet og glede. Vårt pedagogiske arbeid med barna bygger på lekende læring, samspill og mestring. Vi har et stort forkus på gode relasjoner til barna, og jobber hver dag for at alle barn skal bli sett og hørt. Læringsverkstedet Tyholmen barnehage ligger midt i sentrum på Rådhusbryggen, og vi har derfor anledning til å benytte oss av mange ulike og spennende tilbud i sentrum og nærområdet rundt byen vår. Barnehagen har egen båt som ligger rett på utsiden av barnehagen, denne bruker vi til å dra på mange flotte og læringsrike turer rundt i skjærgården. Barnehagen har også to el-sykler som vi benytter oss av, disse er veldig stas å bruke som fremkostmiddel både for store og små. Barnegruppene drar også på langturer til for eksempel Hove, da bruker vi lokalbussene som fremkomstmiddel. Barnehagen har full kost og serverer varmmat 2-4 ganger per uke.

Mandag — Fredag 06:45 — 16:45

Rådhusgaten 6,4836 Arendal
Vis i kart

45288382
tyholmen@laringsverkstedet.no

53 barn
3 avdelinger
15 ansatte

Pris: 3230,-
Pris for mat: 349,-

Fokusområde for Tyholmen barnehage

Sammen med foreldregruppen har vi i år valgt «Musikk med fokus på kultur og språkutvikling» som satsingsområde i Læringsverkstedet Tyholmen barnehage. Med musikk som satsningsområde åpnes det opp for mange...

Sammen med foreldregruppen har vi i år valgt «Musikk med fokus på kultur og språkutvikling» som satsingsområde i Læringsverkstedet Tyholmen barnehage. Med musikk som satsningsområde åpnes det opp for mange muligheter for avdelingene, både på storbarn og på småbarn. Musikken kan brukes som et hjelpemiddel i barnehagehverdagen for eksempel i hvilestund, under måltid eller andre steder hvor barn av og til trenger å flytte fokuset litt. Musikk er også et godt og stemningsskapende hjelpemiddel som kan bidra til økt fysisk aktivitet, for eksempel med dans. Sangen er også veldig viktig for barnets språkutvikling, hos oss bruker personalet sang i hverdagen, dette bidrar til at barna blir «proppet fulle» av ord og uttrykk. Ordene fester seg gjerne raskere, de lærer å uttale ordene riktig i tidlig alder og dermed får et godt grunnlag for den videre forståelsen av språket. Musikk har en unik innflytelse på samholdet i barnehagen, den gir rom for at barna ser hverandre gjennom samspillet, lytter til hverandre og ønsker å bidra selv til både læring og deltagelse, uavhengig av hvilken språklig bakgrunn barna har. Musikken fremmer barnas relasjoner og øker forståelsen for hverandre. Den blir en samholdsskapende kommunikasjon mellom barn som vanligvis ikke kan forstå hverandre verbalt. Samtidig skaper den gode minner, humor og latter. Musikken er med på å inkludere alle og det er noe vi brenner for hos oss!

Avdelinger

Grønne Troll

20 barn

2 - 6 år

Oransje troll

13 barn

2 - 6 år

Tusser

20 barn

1 - 2 år

Dokumenter fra Tyholmen barnehage

Dokumenter fra Læringsverkstedet