Velkommen til Skogheim barnehage

Læringsverkstedet Skogheim barnehage holder til i Spjelkavik, i Ålesund kommune. Barnehagen ligger godt gjemt for trafikk og støy i et fredelig og svært barnevennlig område. I barnehagens umiddelbare nærhet finnes både skog, fjell og fjøre, som vi benytter så ofte som vi kan. Vi er ute i all slags vær og barna får oppleve årstidenes egne utfordringer og gleder.

Barnehagen ble først åpnet i 1996, og eies i dag av Læringsverkstedet AS. Barnehagen har to avdelinger, fordelt på fire barnegrupper.

Kjøkkenet er hjertet i barnehagen vår. Kjøkkenet ligger midt i barnehagen og er fellesrommet som binder avdelingene sammen. Vi er en fullkostbarnehage, og serverer dermed frokost, lunsj og fruktmåltid, hvorav ett av måltidene er varm mat. Barnehagen har stort fokus på det gode måltidet og serverer frukt og/eller grønsaker til alle måltid. Vi dyrker egne urter, krydder og grønnsaker, og all mat tilberedes i barnehagen. Kjøkkenet er tilpasset barnehøyde og barna er med på hele prosessen.

I Skogheim barnehage finner du ansatte som er genuint opptatt av barnas nysgjerrighet, undring og utforsking. Barnehagen har også egen minibuss - Vennebussen, som deles med tre andre barnehager i nærmiljøet.

Læringsverkstedet er en privat barnehagekjede som eier og driver barnehager i store deler av Norge. I våre barnehager får barn et godt grunnlag for livslang læring – i kunnskap, vennskap, trygghet og glede. Vårt pedagogiske arbeid med barna bygger på lekende læring, samspill og mestring.

Vi har åpent 07.00 – 17.00 mandag til fredag.

Mandag — Fredag 07:00 — 17:00

Mogensvegen 41,6010 Ålesund
Vis i kart

94002251
skogheim@laringsverkstedet.no

40 barn
2 avdelinger
17 ansatte

Pris: 3000,-
Pris for mat: 400,-

Årsprosjekt 2022-2023

Sosial kompetanse og språk er en forutsetning for å fungere godt sammen med andre og omfatter ferdigheter, kunnskap, holdninger og handlinger, som utvikles gjennom sosialt samspill. Det er gjennom lek barn i stor grad utvikler sine sosiale og språklige ferdigheter.

Sosial kompetanse og språkutvikling gjennom Thorbjørn Egners verden

Vi skal i løpet av barnehageåret bli godt kjent med de tre hovedverkene til Thorbjørn Egner; Folk og røvere i Kardemommeby, Klatremus og de andre dyrene i Hakkebakkeskogen og Karius og Baktus. Bøkene vil legge grunnlaget for vårt arbeid med sosial kompetanse og språkutvikling i barnehagen dette barnehageåret.

I fortellingen og Folk og røvere i Kardemommeby vil det være fokus på temaene vennskap og empati. Gjennom Klatremus og de andre dyrene i Hakkebakkeskogen vil det være vi arbeide med natur, dyr og fellesskap. I arbeidet med Karius og Baktus vil det legges vekt på mat og måltidsglede, samt fysisk og psykisk helse.

Gjennom dette arbeidet bidrar vi til at barna:

  • opplever spenning og glede ved høytlesing, fortelling, sang og samtale.
  • leker, improviserer og eksperimenterer med rim, rytme, lyder og ord.
  • får felles lekereferanser, slik at alle kan inkluderes i lek.
  • får oppleve varierte og positive erfaringer med å bruke språket som kommunikasjonsmiddel, som redskap for tenking og som uttrykk for egne tanker og følelser.
  • bruker språket til å skape relasjoner og delta i lek.
  • videreutvikler sin begrepsforståelse og bruker et variert ordforråd.

Avdelinger

Blåklokka

24 barn

3 - 5 år

Solsikka

16 barn

1 - 3 år

Dokumenter fra Skogheim barnehage

Dokumenter fra Læringsverkstedet