
Velkommen til Myrvoll Idrettsbarnehage
Læringsverkstedet Myrvoll Idrettsbarnehage åpnet dørene i august 2020. Barnehagen ligger sentralt plassert på Myrvoll i Oppegård, midt mellom blokker og rekkehus. Her er det kort vei mellom skog og natur til det mer urbane med butikker og kafé.
I vår barnehage er det plass til 80 barn fordelt på fire avdelinger. Vi har to småbarnsavdelinger plassert i 1.etg, og to storbarnsavdelinger i 2.etg. Hver avdeling har sitt avdelingsrom med tilhørende toalett- og stellefasiliteter. I tillegg har barnehagen flere såkalte «verkstedsrom» som kreativt verksted, matte- og språkverksted. Matte- og språkverkstedet er i hovedsak tilknyttet til hver sin storbarnsavdeling. Vi har også en gymsal, hvor vi kan utfolde oss kroppslig gjennom ulike aktiviteter.
Hos oss møter du engasjerte og dyktige ansatte, som både består av pedagoger, idrettspedagoger, fagarbeidere og andre yrkesgrupper. Felles for alle er at de ønsker å skape gode barnehageminner for barna i barnehagen.
Læringsverkstedet Myrvoll Idrettsbarnehage har fokus på mat og måltider. Hos oss får barna servert lunsj og ettermiddagsmat hver dag. Vi har en 60% stilling tilknyttet kjøkkenet. Vi har varmmat fire dager i uken, og serverer hjemmebakt brød hver dag. Barna skal få muligheten til å delta i både matlaging, dekking av traller og bord, og servering. Du kan lese mer om vårt måltidskonsept her; Et Godt Måltid
Læringsverkstedet Myrvoll Idrettsbarnehage er en del av konsept Idrett. Å være idrettsbarnehage betyr ikke at vi har fokus på særidretter, men vi tror på læring gjennom bruk av kroppen. Vi har som mål at alle barn skal oppleve bevegelsesglede og matglede hver dag. Du kan lese mer om hvordan vi jobber med konseptet idrett her; Idrettsbarnehage
For perioden 2024-2026 har barnehagen et ekstra fokus på språk og språkmiljø, i tillegg til konsept idrett og Et Godt Måltid. Les mer om dette under fanen «fokusområde».
Ta kontakt med oss dersom du har spørsmål.
Mandag — Fredag 07:00 — 17:00
Trelastveien 6a,1415 Oppegård
Vis i kart
37071713
myrvoll@
80 barn
4 avdelinger
20 ansatte
Pris: 2000,-
Pris for mat: 550,-
Styrer
Marte Lillealtern Haglund

Utdannet allmennlærer m/mellomfag i musikk. Etterutdanning i barnehage- og småbarnspedagogikk, veilederkompetanse, Nasjonal lederutdanning for styrere ved og Juss for ledere ved BI. Opptatt av å skape en barnehage det stråler av, og hvor barn, foreldre og ansatte trives og utvikler seg hver dag.

Bevegelsesglede hver eneste dag!
Barn lærer gjennom hele kroppen og alle sansene, og i Idrettsbarnehagene har vi et helhetlig syn på læring. Det betyr at vi er på barnet utvikling både gjennom det fysiske, emosjonelle, kognitive og det sosiale. Alle aktiviteter vi legger opp til vil være innom disse fokuspunktene, men det vil være ulikt hvilket vi har mest fokus på.
Idrettsbarnehagene har ikke fokus på særidretter. Det betyr at vi ikke lærer barna opp i eks. fotball, hockey, svømming eller andre idretter. Men vi benytter elementer fra ulike idretter. Et eks. kan være at vi sparker ball på kjegler markert med ulike farger hvor det pedagogiske målet kan handle om farger.
Vårt mål er at barna skal oppleve bevegelsesglede hver dag. For å oppnå dette benytter vi oss av pedagogisk idrett som metode. Metoden bruker elementer fra både idrett, lek og bevegelse for å nå de pedagogiske målene. Pedagogisk idrett kan tilpasses ulike situasjoner slik at vi kan skape et organisert og støttende miljø for læring og utvikling. Vi er opptatt av at barna skal få muligheten til å oppleve bevegelsesglede på ulike arenaer, både inne, ute, i gymsal og på tur.
Personalets rolle: Aktive og tilstedeværende voksne er av stor betydning for barnas trivsel i barnehagen, samtidig har dette en stor innvirkning på barnas fysiske aktivitet. Barna observerer, tolker og imiterer de voksne, vi som jobber i idrettsbarnehage må derfor være bevisste vår egen kropp og kroppslige væremåte. Vi sier at kropp imiterer kropp, og personalet er kroppslige rollemodeller for barna. For de aller yngste er det viktig at vi er til stede i lek på gulvet, og at vi gjør det vi sier at barna skal gjøre. Eks. når de yngste barna skal ned en trapp; dersom vi sier at barna må krabbe ned trappen, så må vi gjøre det selv også.
Vi ønsker å være såkalte «begeistringssmittere», voksne som er til stede både fysisk og mentalt, og som skaper mestringsopplevelser for og sammen med barna. Vi byr på oss, har det gøy og undrer oss sammen, både liten og stor.
Fokusområde for Myrvoll Idrettsbarnehage
Språk- og språkmiljø: Gjennom språket har barnet mulighet til å påvirke sine omgivelser og være en del av fellesskapet. Barn trenger språk for å kunne delta aktivt i lek, ha...
Språk- og språkmiljø:
Gjennom språket har barnet mulighet til å påvirke sine omgivelser og være en del av fellesskapet. Barn trenger språk for å kunne delta aktivt i lek, ha et godt samspill med andre, og danne vennskap (Vår pedagogikk, side 98).
Vi kommuniserer både verbalt og non-verbalt, og vi gjør det helt fra fødselen av. For de aller fleste går språkutviklingen normalt, og de utvikler sitt verbalspråk etter hvert som de blir eldre. Men for enkelt barn kan språkutviklingen være forsinket, eller det kan være andre årsaker til at verbalspråket ikke følger i takt med alderen. Vi er opptatt av at alle barn i vår barnehage skal har mulighet til å utrykke seg gjennom ord, selv om dette ikke nødvendigvis er verbalt. I Læringsverkstedet Myrvoll Idrettsbarnehage har vi derfor fokus på norsk med tegnstøtte (NMT) som et supplement til det verbale språket. NMT er ikke tegnspråk slik vi er kjent med fra eks. TV, men er bruk av håndtegn for enkelte ord og utrykk. Et eks. kan være når vi spør en 1-åring om det er ferdig med å spise, hvor vi stiller spørsmålet verbalt samtidig som vi viser tegn for «ferdig» og «spise». Barnet kan da enten respondere med å enten svare ja verbalt, nikke non-verbalt, eller vise tegnet for «ferdig» non-verbalt.
NMT benyttes på alle avdelingene, og det benyttes til alle barn. Dette gjør vi fordi vi ønsker et inkluderende fellesskap for alle barn, uavhengig av dere språkutvikling. Avdelingene har ulike fokusord hver måned, litt avhengig av hvilket tema de har for perioden. I tillegg er det noen fellesord som alle har fokus på, typiske selvhjelpsord som «ferdig, hjelpe, spise, drikke, sulten, tørst, vente» etc. I dette arbeidet bruker vi bilder og materiell fra blant annet Ebbe Nebb, et materiell som er godt tilrettelagt for denne type arbeid. Mer informasjon om Ebbe Nebb finner du blant annet på Youtube.
Vi er også en del av et prosjekt fra Nordre Follo kommunes bibliotek – Barnehagebibliotek. Dette er et prosjekt som har som mål å øke høytlesing for barn, både i barnehagen og hjemme. Tre-fire ganger i året får hver avdeling en kasse med alderstilpassede bøker, og disse skal både kunne benyttes i barnehagen, men også kun lånes med hjem. Vi oppfordrer alle forelde til å lese for sine barn, for dette har god påvirkning på barnas språkutvikling, språkforståelse og senere leseopplæring.
Et Godt Måltid:
Måltidet er en arena for fellesskap og samspill, hvor mestring, samtaler og gode opplevelser stå sentralt. Når barn erfarer og opplever matglede og tilbys et sunt kosthold, øker mulighetene for at barna utvikler og tar med seg disse gode vanene senere i livet (Konseptpermen for Idrett, siden 54)
I Læringsverkstedet Myrvoll Idrettsbarnehage har vi dette året et ekstra fokus på barns deltagelse i Et Godt Måltid. Vi ønsker at barna skal få delta med i mat og måltidene i barnehagen, og at de skal få bli bedre kjent med matens reise fra jord til bord. For de aller yngste barna i barnehagen handler det om å få muligheten til å delta gjennom å være «ukens hjelper», hvor de er med og henter mat, tallerkener, bestikk etc. Toåringene hjelper til å dele ut mat til de andre på avdelingen, og barna rydder selv opp etter seg allerede som ettåring. På storbarnsavdelingene er barna skal barna delta mer aktivt på kjøkkenet. Fra januar 2025 har Fibula og Tibia hver sin dag hvor de har matgrupper på kjøkkenet sammen med matansvarlig. Og til våren skal kjøkkenhagen oppgraderes, og nye vekster skal sås. For alle aldersgruppene har vi også fokus på «smak», hvor barna får bli kjent med nye smaker gjennom ulike aktiviteter. Eksempelvis hadde småbarnsavdelingene smaksopplevelser knyttet til ulike frukter da de en periode jobbet med farger. Da ble det smakt på både sitron og banan i «gul» uke, og persimon og appelsin i «oransje» uke.
Konsept Idrett:
Læringsverkstedet har oppdatert konseptpermen knyttet til konsept Idrett, og barnehagen skal dermed implementere konseptet på nytt. Dette gjøres gjennom kurs og kompetanseheving av personalet. Læringsverkstedet Myrvoll Idrettsbarnehage skal fortsatt har fokus på barns bevegelsesglede, og å legge til rette for at barn lærer gjennom bruk av kroppen. Mer informasjon finner du under fanen «konsept».
Avdelinger
Fibula
25 barn
3 - 5 år
Oculus
15 barn
1 - 2 år
Auricula
15 barn
1 - 2 år
Tibia
25 barn
3 - 5 år