Velkommen til Mattisgården Naturbarnehage

Mattisgården Naturbarnehage har 2 avdelinger. Birk for de yngste og Ronja for de eldste. Barnehagen ligger i Saltnes i Råde kommune. Mattisgården er en konseptbarnehage og konseptet vårt er Natur. Vi bruker naturen og naturmaterialer aktivt for å stimulere alle sanser, bli kjent med naturens muligheter, skape gode naturopplevelser og lære å bruke og respektere de verdifulle ressursene naturen representerer. Hos oss møter du en bitteliten bondegård med egne kyllinger, høns og kaniner. Vi har også vår egen lille skog som byr på ulike utfordringer. Dyrehold gir også et godt innblikk i naturens kretsløp. Vi vil legge til rett for undring og forskning rundt dyr og natur. Vi bruker nærområdet flittig og har faste turdager til nærliggende strandområder og omegnens skoger.

Mandag — Fredag 06:45 — 16:45

Saltnesveien 309,1642 Saltnes
Vis i kart

46622790
mattisgarden@laringsverkstedet.no

42 barn
2 avdelinger
10 ansatte

Pris: 3050,-
Pris for mat: 350,-

Fokusområde for Mattisgården Naturbarnehage

Fra 20-19-2022 har vi hovedfokus på 3 områder som vi bygger vår pedagogikk rundt: Natur og miljø Vi bruker naturen og naturmaterialer aktivt for å stimulere alle sanser, bli...Fra 20-19-2022 har vi hovedfokus på 3 områder som vi bygger vår pedagogikk rundt:

Natur og miljø

Vi bruker naturen og naturmaterialer aktivt for å stimulere alle sanser, bli kjent med naturens muligheter, skape gode naturopplevelser og lære å bruke og respektere de verdifulle ressursene naturen representerer.

Miljøet rundt oss spiller en avgjørende rolle når det gjelder å gi barna best mulig oppvekstsvilkår. Fremover skal vi sakte men sikkert skjerpet fokuset vårt på miljøet barna omgir seg med er av best mulig kvalitet.

Lek

De siste åra har vi jobbet aktivt med aktive voksne i lek med barna og hvordan lek skal være mobbeforebyggende. Vi fortsetter denne tråden og har fokus på det sosiale samspillet mellom barna i lek og hverdagen. Vi skal bruke hjerteprogrammet og samlinger aktivt dette året for å stadig nå målet om at alle barn skal føle seg verdifulle!

Levende lekemiljø

I tråd med Læringsverkstedets lekesoner jobber vi med å integrere disse i vår barnehage. Sonene er vi godt i gang med, men vi har en vei igjen å gå. I lekesonene veileder vi barna og viser dem hvordan de skal bruke dem, vi er aktive voksne og leker sammen med dem.


Avdelinger

Birk

13 barn

Ronja

29 barn

3 - 6 år

Dokumenter fra Mattisgården Naturbarnehage

Dokumenter fra Læringsverkstedet