Læringsverkstedet Mattisgården Naturbarnehage

Velkommen til Mattisgården Naturbarnehage

Mattisgården Naturbarnehage har 2 avdelinger. Birk for de yngste og Ronja for de eldste. Barnehagen ligger i Saltnes i Råde kommune. Mattisgården er en konseptbarnehage og konseptet vårt er Natur. Vi bruker naturen og naturmaterialer aktivt for å stimulere alle sanser, bli kjent med naturens muligheter, skape gode naturopplevelser og lære å bruke og respektere de verdifulle ressursene naturen representerer.

Hos oss møter du en bitteliten bondegård med egne kyllinger, høns og kaniner. . Dyrehold gir også et godt innblikk i naturens kretsløp. Vi vil legge til rett for undring og forskning rundt dyr og natur.

Vi bruker nærområdet flittig og skaper fantastiske turopplevelser i nærmiljøets vakre natur i form av strand og fine skogsmiljøer. I tillegg er en del av uteområdet våres en liten skog som byr på artige og varierte utfordringer. Her brukes også koia aktivt til hyggelige måltider, fortellerstunder og andre minnerike opplevelser rundt peisen.

Avdelingstelefon Birk: 92047170

Avdelingstelefon Ronja: 92018723

Ønsker du en omvisning i barnehagen, eller mer informasjon om hverdagen i Mattisgården er det bare å ta kontakt med styrer, Henrik Stokkebø, 98696770.

Mandag — Fredag 06:45 — 16:45

Saltnesveien 309,1642 Saltnes
Vis i kart

98696770
mattisgarden@laringsverkstedet.no

42 barn
2 avdelinger
10 ansatte

Pris: 3000,-
Pris for mat: 400,-

Følg oss på Instagram

Styrer
Henrik Stokkebø

Henrik Stokkebø

Jeg, Henrik Stokkebø, er helt ny styrer, og startet her i Mattisgården i august 2023. Jeg har tidligere jobbet som pedagogisk leder i 5 år etter endt utdannelse på Høgskolen i Østfold, og før det har jeg jobbet som vikarassistent før jeg startet på utdannelsen i 2016. I tillegg til dette har jeg et årsstudium i veiledning. I Mattisgården er jeg på kontoret tre dager i uken, og de to resterende dagene finner du meg på avdeling! Dersom du har noen spørsmål om hverdagen i Mattisgården Naturbarnehage så er det bare å ta kontakt for en hyggelig samtale.

98696770
mattisgarden@laringsverkstedet.no

Fokusområde for Mattisgården Naturbarnehage

Vi har mange sentrale områder som er avgjørende for vår pedagogikk. Felles for dem alle er at de inneholder utemiljøet, naturen og språket. For oss som natur barneghage er...Vi har mange sentrale områder som er avgjørende for vår pedagogikk. Felles for dem alle er at de inneholder utemiljøet, naturen og språket.

For oss som natur barneghage er selvsagt utemiljøet og dens ressurser et stort utgangspunkt i vår hverdag. Vi bruker naturen og naturmaterialer aktivt for å stimulere alle sanser, bli kjent med naturens muligheter, skape gode naturopplevelser og lære å bruke og respektere de verdifulle ressursene naturen representerer. Vi har et fantastisk nærmiljø som vi tar i bruk ved engasjerte voksne ansatte som sammen med barna skaper flotte turopplevelser hver uke. I 2023/2024 har vi tatt med oss dyrene i Hakkebakkeskogen på laget. Vi bruker boken og dens fortelling aktivt i hverdagen som gir grunnlag for lek, læring og utforsking i fellesskap med hverandre.

En av våre viktigste oppgaver er å bidra til å gi barn en best mulig språklig grunnlag før skolestart. Råde kommune har språk som sitt satningsområdet og vi følger dem i sitt arbeid.

Gjennom språket har barn mulighet til å påvirke sine omgivelser og være en del av fellesskapet. Barn trenger språk for å få delta aktivt i lek, og lek utfordrer barnet til å bruke og utvikle språket i samspill med andre barn. Her er lek med språket en viktig del av hverdagen. I Mattisgården vil du treffe syngende, rimende, lesende og lenkende ansatte som er med på å stimulere barns språkutvikling i hverdagen!

Vi i Mattisgården satser ellers mye på en lekende tilnærming til hverdagen preget med aktive og engasjerte voksne og barna hos oss får minnerike, lærerike og artige opplevelser!

Avdelinger

Birk

13 barn

Ronja

29 barn

3 - 6 år

Dokumenter fra Mattisgården Naturbarnehage

Dokumenter fra Læringsverkstedet