Velkommen til Forus barnehage

Barnehagen åpnet i januar 1996 og ligger sentralt plassert på Forus nord. Vi grenser mot en liten skog, noe vi benytter oss av i hverdagen. En mindre del av skogen er innenfor barnehagens gjerder og her har vi grillhytte med mulighet for å lage mat i bålpannen. Vi har et stort uteområde på begge sider av bygget med forskjellige lekeapparater og ballbinge. På sensommeren plukker barna rips, solbær, blåbær, plommer og epler som vokser i barnehagen. Vi har et fellesrom som er tilrettelagt for motorisk aktivitet og her har vi også fellessamlinger. Avdelingene våre er store og romslige med 2 garderober, bad og toalett, stor fellesdel med kjøkkenkrok og 2 lekerom/soverom.

Vi serverer frokost, lunsj og frukt hver dag. På kjøkkenet tilbereder Anna, vår kjøkkenmedarbeider gode, sammensatte måltider. Hun tar også det praktiske som oppvask og HMS slik at personalet frigjøres til å være mer sammen med barna. Ellers treffer du gjerne Anna litt rundt på huset dersom det er sykdom eller møteavvikling. Stor avdeling har varmmat 2 ganger i uken og småbarnsavdelingene har varmmat 3 ganger i uken.

Hos oss møter du et engasjert personale som brenner for jobben vår. Vi ønsker at DITT barn skal gå i en barnehage med fokus på gode relasjoner, hverdagsmagi og faglig kvalitet.

Planleggingsdager 2021/2022: Onsdag 18.08.21, fredag 12.11.21, mandag 03.01.22, tirsdag 19.04.22 og fredag 27.05.22

Mandag — Fredag 07:00 — 16:30

Kontorveien 9,4033 Stavanger
Vis i kart

93416059
forus@laringsverkstedet.no

94 barn
6 avdelinger
28 ansatte

Pris: 3315,-
Pris for mat: 590,-

Fokusområde for Forus barnehage

Læringsverkstedets satsningsområde for 2020/2021 er Relasjonskompetanse: Barns trivsel er den voksnes ansvar, og gode relasjoner er avgjørende i dette samspillet. Vi tror på at gode relasjoner, som er en rød...

Læringsverkstedets satsningsområde for 2020/2021 er Relasjonskompetanse: Barns trivsel er den voksnes ansvar, og gode relasjoner er avgjørende i dette samspillet. Vi tror på at gode relasjoner, som er en rød tråd i alt vi gjør, hever kvaliteten i barnehagen. Dette bidrar til å skape et inkluderende leke- og læringsmiljø. Kvaliteten på relasjonene og samhandling mellom ansatte og barn er særlig viktig for barns trygghet og utvikling. Å utvikle gode sosiale ferdigheter, empati og vennskap i barndommen er viktig for å kunne utvikle et godt selvbilde.

Læringsverkstedet Forus har også valgt Språk som satsningsområde: Gjennom språket har barn mulighet til å påvirke sine omgivelser og være en del av fellesskapet. Barn bruker språk til å skape relasjoner, delta i lek og som redskap til å løse konflikter. Nyere barnehageforskning viser at det er en sammenheng mellom kvaliteten på barnets språkmiljø i barnehagen og prestasjoner videre i utdanningsløpet innen lese- og skriveferdigheter. Vi viderefører arbeidet fra da vi deltok i Stavanger Kommunes Språktiltak.

Mål: å være best på relasjoner og språk

Avdelinger

Blå

13 barn

1 - 3 år

Grønn

14 barn

1 - 3 år

Gul

18 barn

3 - 6 år

Lilla

14 barn

1 - 3 år

Rosa

18 barn

3 - 6 år

Rød

17 barn

3 - 6 år

Dokumenter fra Forus barnehage

Dokumenter fra Læringsverkstedet