Velkommen til Krokusbakken barnehage

Læringsverkstedet barnehage AS avd Krokusbakken har sin beliggenhet i landlige omgivelser med Det norske Arboret og Botanisk hage som nærmeste nabo. Vår beliggenhet fører oss raskt ut i naturen og gir barn og voksne en unik mulighet til daglig å ferdes i skog og mark, og ved sjø og eng. Spredt i nærområdet har vi ulike leirplasser som vi besøker der vi har bålplass, lauvo, hinderløyper og natursti. Noen av leirplassene ligger så nært barnehagen at selv de minste barna kan besøke disse. På bakgrunn av dette er det naturlig for oss å fokusere på uteliv og natur. Det vi gjør inne kan vi også gjøre ute! Når vi jobber med tema og prosjekter så arbeider vi ofte ute, vi har samlingstunder ute, vi spiser lunsj ute og vi jobber med fagområdene ute. Lek og bevegelse står helt sentralt i hverdagen vår! Avdelingene har faste turdager, men ferdes også utenfor barnehagens lekeplass på andre dager. Gjerne i mindre grupper eller alle sammen. Når vi er på tur er det ikke lengden på turen som teller men innholdet. De minste barna går gjerne bare korte turer rett utenfor barnehagens porter, mens de eldste barna legger i vei til områder flere kilometer unna. Vi er ikke redde for utfordringer når vi ser hvilke glede uteliv gir barna! Vi er en bedrift med god lokal tilknytning. Vi har et godt samarbeid med naboer og ulike institusjoner i bygden, et samarbeid som vi drar nytte av for både barn og voksne. Vi jobber inspirert av Reggio Emilia-pedagogikk. Vi jobber prosjektbasert og det er barnas initiativ, interesser og kreativitet som styrer prosjektene våre. Vi voksne er aktive medspillere og inspiratorer som hele tiden søker etter barnas her-og-nå-situasjon. Vi presenterer nødvendigvis ikke ferdige svar, men lar oss undre sammen med barna i deres verden.

Hvis du ønsker å besøke barnehagen vår er det bare til å ringe styrer Lena Damm (97005882) for å avtale! Vi har ledige plasser for høsten 2023!

Mandag — Fredag 07:00 — 17:00

Mildeveien 146,5259 Hjellestad
Vis i kart

97005882
krokusbakken@laringsverkstedet.no

96 barn
5 avdelinger
26 ansatte

Pris: 3000,-
Pris for mat: 400,-

Følg oss på Instagram

Styrer
Lena Damm

Lena Damm

Lena har vært styrer i Krokusbakken siden barnehagen åpnet i 2007. Lena er utdannet førskolelærer og har master i ledelse fra NHH. Lena begynte å jobbe i barnehage på Fana Folkehøyskole i 1995, og har siden den gang jobbet som assistent, førskolelærer, pedagogisk leder og styrer i barnehage. Lena jobber nå også som regionkonsulent i Læringsverkstedet sammen med regionleder i region Hordaland, men har sin base fast i Krokusbakken barnehage. Som regionkonsulent har hun, sammen med regionleder, ansvar for oppfølging, veiledning og utvikling av alle Læringsverkstedet barnehagene i Hordaland. Lena er oppvokst på Milde, bor rett ved barnehagen og er godt kjent i bygden. Lena er gift og har to barn. Hege Engenes jobber også som styrer i Krokusbakken, i 50% stilling. Hun er også pedagogisk leder på Hvitveisen 50%. Hege er utdannet førskolelærer og har lang erfaring fra barnehage. Hege er gift og har 3 barn.

97005882
krokusbakken@laringsverkstedet.no

Fokusområde for Krokusbakken barnehage

Våre fokusområder:

  • Sosial kompetanse - relasjoner og lek
  • Språk
  • Turer, uteliv og natur - egen utegruppe
  • Konseptet Et godt måltid - med fokus på sunn og næringsrik mat, matopplevelser og smaksprøving osv. Serverer lunsj hver dag - varm/kald mat.
  • Tett samarbeid med institusjoner i nærmiljøet - Mildeheimen sykehjem, Hjellestad skole, Arboretet på Milde. Hovedfokus er et tett og godt samarbeid med Hjellestad skole for bedre overgang til skolen.

Våre fokusområder:


Sosial kompetanse - relasjoner og lek
Språk
Turer, uteliv og natur - egen utegruppe
Konseptet Et godt måltid - med fokus på sunn og næringsrik mat, matopplevelser og smaksprøving osv. Serverer lunsj hver dag - varm/kald mat.
Tett samarbeid med institusjoner i nærmiljøet - Mildeheimen sykehjem, Hjellestad skole, Arboretet på Milde. Hovedfokus er et tett og godt samarbeid med Hjellestad skole for bedre overgang til skolen.

Avdelinger

Havhesten

24 barn

3 - 5 år

Hvitveisen

15 barn

1 - 2 år

Krokusen

15 barn

1 - 2 år

Kråkebollen

24 barn

2 - 5 år

Sjøstjernen

18 barn

3 - 5 år

Dokumenter fra Krokusbakken barnehage

Dokumenter fra Læringsverkstedet