Læringsverkstedet Knerten Bodø AS

Velkommen til Knerten Bodø AS barnehage

Læringsverkstedet Knerten Barnehage ligger sentralt i bydelen Rønvik i Bodø. Barnehagen er organisert med to avdelinger, Keiservarden og Linken, med barn fra 1-6 år . Vi opplever oss som en liten og trygg barnehage med stabile voksne. Når dere kommer til oss vil dere oppleve hjertevarme og godt humør fra både ansatte og barn. Tilvenning av nye barn og foreldre gjøres med individuell tilpasning etters ønsker og behov. En god start er førsteprioritet når dere kommer til oss.

Hos oss har vi en satsing på vanntilvenning for de to eldste gruppene. Vi gjennomfører opplegg utarbeidet av Norges Svømmeforbund, tilpasset barn i 4-5 års alderen. I år har vi klart å tilby svømming i badeland annenhver uke. Vi gjennomfører også bading i havet med våtdrakt på våren og høsten. Målet er at barna som går i Knerten Barnehage, er trygge i vann når de begynner på skolen.

Vi er ivrige brukere av naturen, skogen og fjellområdene i barnehagens nærmiljø. Barna får flotte naturopplevelser flere ganger i uken. Vi utforsker det naturen har å by på i alle årstidene. På vår og høst har vi lavvouke for de tre eldste kullene. Da bruker vi gjerne skogen øverst på Rønvikfjellet. Der koser vi oss med mat på bålet, zipline, klatring i trær, bading i svartvatnet, dyreliv og mye mye mer.

Hos oss er vi opptatte av matglede hos barn. Vi arbeider aktivt med Læringsverkstedets konsept "Et godt måltid". Vi tilbereder varmmat sammen med barna tre ganger i uka i form av supper, havregrøt, fisk, kjøtt og vegetar-retter. Vi lager gjerne kortreist mat og mat i sesong. Alt laget fra bunnen slik at vi kan sikre at maten barna får er sunn og næringsrik. Vi tilbyr barna nye smaker for å gjøre barna nysgjerrige og for å øve på å like nye ting.

I Knerten har vi mye fokus på vennskap og omsorg for hverandre. Hjertekulturen står sterkt hos oss. Siden vi er en liten barnehage kjenner alle barn og ansatte hverandre godt. Barnehagen skal være et trygt og godt sted å være der alle opplever omsorg, mestring og tilhørighet. Hos oss skal barna lære å mestre - både små hverdagsting som påkledning og smøring av mat, men også de store, viktige tingene som egne følelser og hvordan man kan være en god venn. Vi er opptatt av å lytte til barn og la dem medvirke i sin egen hverdag. Lek, planer og aktiviteter hos oss legges opp rundt barnas interesser og behov.

Kompetanseheving blant personalet er høyt verdsatt hos oss og kommer alltid barna til gode. God kunnskap om relasjoner, mobbing og inkludering er viktig for å skape et trygt og godt barnehagemiljø. I læringsverkstedet har vi et mål om å være faglig best.

Hva sier foreldre som har barn i barnehagen vår om oss?

"Verden beste barnehage" 😃
"Trygg og trivelig barnehage med god hjertekultur❤"
"En barnehage full av omsorg og kjærlighet for alle barna."
"Det er så fint å se hvordan barna lærer å ta vare på hverandre, og har gode venner"
"Barnehagen er gode på å bruke nærmiljøet og er ofte på både korte og lange oppdagelsesferder"
*Finner på masse gøy som barna stolt forteller om hjemme"
"Oppmerksomme og omsorgsfulle ansatte, full av leken kreativitet og overskudd"
"Bra fokus på turer i naturen og sunne måltider"
"Barnehagen er veldig flinke til å inkludere barna så barna lærer, blir stolte og selvstendige i denne barnehagen 🙂"

Velkommen til oss i Knerten!

For informasjon og spørsmål kan dere ta kontakt med styrer på telefon 412 14 552 eller send oss en mail.

Mandag — Fredag 07:00 — 16:30

Fjellveien 56,8011 Bodø
Vis i kart

41214552
knerten@laringsverkstedet.no

38 barn
2 avdelinger
12 ansatte

Pris: 3000,-
Pris for mat: 400,-

Følg oss på Instagram

Styrer
Anita Skevik Oftedal

Anita Skevik Oftedal

Anita har vært styrer i Knerten siden Juni 2023. Hun har jobbet som pedagogisk leder i Bodø Kommune i 24 år. Anita ble utdannet førskolelærer i Bodø i 1999, og har i tillegg utdanning i pedagogisk veiledning. Anita er opptatt av at barn skal være aktive deltakere i egne liv med mulighet for stor medvirkning hver dag. Anita er også opptatt av at barna skal rustes for den verden de møter. Barnehagen skal være en arena for tilhørighet med mange rike opplevelser og utfordringer som gir vekst, mening og glede. Det skal være gøy å gå i barnehagen. Anita brenner for et godt og nært foreldresamarbeid. Det betyr mye for henne å kunne gjøre en forskjell for andre. Barna og foreldrene i Knerten Barnehage skal føle seg verdifulle.

41214552
knerten@laringsverkstedet.no

Fokusområde for Knerten Bodø AS barnehage

Leken har størst plass hos oss. Sosial kompetanse, naturopplevelser, vanntilvenning og et godt måltid er områder vi satser spesielt på. I vår barnehage er vi opptatt av barns sosiale kompetanse...

Leken har størst plass hos oss.

Sosial kompetanse, naturopplevelser, vanntilvenning og et godt måltid er områder vi satser spesielt på.

I vår barnehage er vi opptatt av barns sosiale kompetanse, selvstendighet og mestring. Vi har et stort fokus på gode relasjoner både mellom barn og ansatte, barn-barn og ansatte-foreldre. Vi er opptatt av å ha en god hjertekultur der vi har omsorg for både store og små. Vi ønsker å bidra til robuste barn som har tro på egne ferdigheter, pågangsmot og som klarer å stå for egne valg og møte de utfordringene som kommer nå og senere i livet. Vi har fokus på å lære om egne følelser, vennskap og hvordan vi kan ha hjerte for verden. Vi er også en livsglede-barnehage. Det innebærer at vi har et samarbeid med Vollen sykehjem. Vi besøker sykehjemmet 2 ganger i måneden med ei lita gruppe barn. Vi spiser lunsj sammen med beboerne og etterpå har vi en aktivitet sammen. Fokuset er å glede noen andre.

Hos oss har vi en satsing på vanntilvenning for de to eldste gruppene. Vi gjennomfører opplegg utarbeidet av Norges Svømmeforbund, tilpasset barn i 4-5 års alderen. I år har vi klart å tilby svømming i badeland annenhver uke. Vi gjennomfører også bading i havet med våtdrakt på våren og høsten. Målet er at barna som går i Knerten Barnehage, er trygge i vann når de begynner på skolen.

Vi arrangerer lavvouke for de eldste barna to uker i året. Da tilbringer de hele sin uke i skogen med en lavvo som tilholdssted. Dette er et arrangement som er svært populært blant barna! Vi har også svømmeopplæring i Nordlandsbadet for 4 - og 5-åringene. Dette er et tilbud vi har hatt de 4 siste årene, og som vi har hatt stor suksess med. 5-åringene har også bading i havet med våtdrakt 2 ganger på høst og to ganger på våren. Vårt mål er at vi sender barn på skolen som er svært trygge i vann!

I vår barnehage satser vi på "Et godt måltid" som er Læringsverkstedets matkonsept. Her er det fokus på kortreist, hjemmelaget og sunn mat, mattradisjoner, matkultur og matglede. Vi jobber spesielt med selvstendighet og mestring i måltidet. Vi serverer varmmat tre ganger i uka - der barna deltar i matlagingen.Avdelinger

Keiservarden

20 barn

1 - 6 år

Linken

18 barn

1 - 6 år

Dokumenter fra Knerten Bodø AS barnehage

Dokumenter fra Læringsverkstedet